Honkbal

Tom Stuifbergen beëindigt interlandloopbaan

Tom Stuifbergen beëindigt interlandloopbaan

Tom Stuifbergen stopt als international van Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Henk Seppen)

Tom Stuifbergen heeft na dertien jaar bij Team Kingdom of the Netherlands besloten zijn interlandloopbaan te beëindigen. De 31-jarige Haarlemmer gooide als starter tegen Mexico op Premier12 in Guadalajara zijn laatste pitches in het shirt van Oranje.

In 2006 maakte Stuifbergen zijn interlanddebuut als 17-jarige speler van Amsterdam Pirates tijdens de European Baseball Series. In zijn eerste wedstrijd gooide hij zes shutout innings tegen aartsrivaal Italië.

Hij liet een grote indruk achter bij de scouts van Amerikaanse proforganisaties en tekende al snel een contract bij de Minnesota Twins voor wie hij in zeven seizoenen uitkwam op elk niveau in de Minor Leagues. Dankzij zijn profstatus en een aantal zware blessures miste Stuifbergen een aantal toernooien, maar hij was jarenlang een van de werpers die bondscoaches direct op konden schrijven bij het samenstellen van hun selecties.

In dertien seizoenen speelde Stuifbergen op:
– Twee WK’s (wereldkampioen in 2011)
– Drie World Baseball Classics (halve finale in 2013 en 2017)
– 3 EK’s (Europees kampioen in 2014 en 2019)
– 2 Premier12’s
– 2 Intercontinental Cups
– 2 Haarlemse Honkbalweken (winst in 2006 en 2016)
– 1 World Port Tournament (winst in 2019)
– 1 Super 6 (winst in 2018)

In 2011 werd Stuifbergen bovendien uitgeroepen tot beste werper van het WK. Na zijn profloopbaan kwam Stuifbergen in de Hoofdklasse uit voor Kinheim, DSS en L&D Amsterdam voor wie hij dit jaar op de heuvel stond toen de laatste nul van de Holland Series gemaakt werd en de Amsterdammers kampioen van Nederland werden.

De rechtshandige werper heeft besloten zich meer op zijn maatschappelijke loopbaan te richten en stopt daarom als werper op het hoogste niveau. Er is echter goed nieuws voor de Nederlandse fans. We zien Stuifbergen voorlopig zeker nog op de Nederlandse velden. Volgend seizoen komt hij in zijn eigen stad uit voor Onze Gezellen. “Honkbal is mijn sport en daar ben ik zeker nog niet helemaal klaar mee!”

https://www.instagram.com/p/B4fUIx9gWsS/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal