Roger Bernadina kwam de afgelopen week voor het Nederlands Koninkrijksteam uit tijdens de Premier12.

Honkbal

Roger Bernadina verlengt verblijf in Mexico

Roger Bernadina verlengt verblijf in Mexico

Roger Bernadina kwam de afgelopen week voor het Nederlands Koninkrijksteam uit tijdens de Premier12.
Roger Bernadina kwam de afgelopen week voor het Nederlands Koninkrijksteam uit tijdens de Premier12.

Roger Bernadina heeft zijn verblijf in Mexico verlengd. De 35-jarige buitenvelder kwam de afgelopen week met het Nederlands Koninkrijksteam in Guadalajara uit tijdens de Premier12 en kwam dinsdag in Mexico tot overeenstemming met de Mexicaanse profclub Algodoneros de Guasave. Woensdag maakte hij zijn debuut voor deze club uit de Liga Mexicana del Pacifico.

Met het Nederlands Koninkrijksteam slaagde Roger Bernadina er deze week niet in zich te plaatsen voor de tweede speelronde van de Premier12. Evenals de Dominicaanse Republiek (1-2), Puerto Rico (0-3), Venezuela (1-2), Cuba (1-2) en Canada (1-2) werd Oranje (0-3) in de eerste speelronde van het officieuze wereldkampioenschap uitgeschakeld.

Waar de rest van de nationale selectie terug naar huis keerde, bleef Bernadina deze week achter in Mexico. Hij meldde zich woensdag na afloop van het toernooi bij de profclub Algodoneros de Guasave. Eerder die dag pakte Bernadina uit met een spectaculaire vangbal. Dat deed hij nota bene in de wedstrijd tegen de nationale ploeg van Mexico.

Debuut

Na de derde nederlaag van het Nederlands Koninkrijksteam vertrok Bernadina woensdag vanaf het vliegveld in Guadalajara naar het ruim achthonderd kilometer noordelijker gelegen Guasave. Nog diezelfde dag maakte Bernadina zijn debuut in de tweede wedstrijd uit de serie tegen hekkensluiter Águilas de Mexicali. In drie slagbeurten kwam de international tot één tweehonkslag. Zijn ploeg won met 4-3.

Met Bernadina in de line-up won Algodoneros de Guasave donderdagavond met 7-2 ook het derde duel van Águilas de Mexicali. De ploeg scoorde vijfmaal in de achtste inning. Bernadina sloeg het eerste punt in deze slagbeurt binnen na een opofferingsslag in het midveld. Voor het Algodoneros de Guasave van manager Óscar Robles was het de tiende overwinning in 23 wedstrijden, waarmee de ploeg momenteel op een achtste plaats staat.

Tweede club

Algodoneros de Guasave is de tweede club waarvoor Bernadina speelt in de Liga Mexicana del Pacifico. Hij maakte zijn debuut in deze Mexicaanse wintercompetitie in 2015 voor Yaquis de Obregon. Toen kwam hij tot 28 wedstrijden. De afgelopen zomer speelde Bernadina bovendien voor een andere Mexicaanse club. In juli maakte hij de overstap van het Taiwanese Lamigo Monkeys naar Algodoneros de Unión Laguna.

Voor deze club speelde de buitenvelder uit Den Haag 34 wedstrijden in de hoog aangeschreven Triple A Mexican League. Bernadina kwam tot vier homeruns en achttien binnengeslagen punten. Hij sloot zijn verblijf bij Algodoneros de Unión Laguna af met een slaggemiddelde van .336.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal