Ozzie Albies won voor het eerst in zijn carrière een Silver Slugger Award.

Honkbal

Honkballers Koninkrijk in de prijzen

Honkballers Koninkrijk in de prijzen

Ozzie Albies won voor het eerst in zijn carrière een Silver Slugger Award.
Ozzie Albies won voor het eerst in zijn carrière een Silver Slugger Award.
Foto: © Freek Bouw

Drie spelers uit het Nederlands Koninkrijk hebben deze week een prestigieuze prijs gewonnen. Andrelton Simmons werd voor de zesde keer in zijn carrière uitgeroepen tot Wilson Defensive Player of the Year. Ozzie Albies en Xander Bogaerts werden onderscheiden met Silver Slugger Awards.

Tijdens de bekendmaking van de Rawlings Gold Glove Awards grepen de spelers uit het Nederlands Koninkrijk eerder deze week nog naast de prijzen. Maar dat werd meer dan goed gemaakt bij de overige verkiezingen. Voor de zesde keer in de laatste zeven jaar en de derde keer op rij werd korte stop Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) uitgeroepen tot beste verdedigende korte stop in de Major League, dat leverde hem de titel Wilson Defensive Player of the Year op. De verkiezing voor de Wilson Defensive Player of the Year Awards wordt gebaseerd op statistieken, waarbij de verkiezing voor de Gold Glove Awards wordt bepaald door een stemming onder coaches en managers.

Andrelton Simmons werd voor de zesde keer bekroond met een Wilson Defensive Player of the Year Award.
Andrelton Simmons werd voor de zesde keer bekroond met een Wilson Defensive Player of the Year Award.
Foto: © Freek Bouw

Eerder won de dertigjarige Simmons al vijfmaal een Gold Glove, de laatste vorig seizoen. Dit jaar ging die prijs aan hem voorbij, doordat Simmons vanwege blessures 59 wedstrijden moest missen. De Gold Glove voor beste korte stop in de American League ging nu naar Francisco Lindor (Cleveland Indians). In de verkiezing voor Wilson Defensive Player of the Year Awards was de honkballer van Curaçao dit jaar wel succesvol. Hij werd deze week voor de zesde keer winnaar van deze onderscheiding, het hoogste aantal voor een speler ooit.

Silver Slugger Awards

Ook bij de verkiezing voor de Silver Slugger Awards was er succes voor spelers uit het Nederlands Koninkrijk. Deze onderscheiding, die sinds 1980 op basis van een stemming onder coaches en managers wordt uitgereikt, wordt per positie toegekend aan de beste slagman uit zowel de National League als de American League. Tweede honkman Ozzie Albies (Atlanta Braves) kreeg voor het eerst in zijn carrière deze onderscheiding. De 22-jarige binnenvelder van Curaçao werd gekozen tot beste aanvallende tweede honkman in de National League. Hij werd daarmee de eerste tweede honkman in dienst van de club uit Atlanta die deze prijs heeft gewonnen. Albies leidde de National League met 189 honkslagen. Hij sloeg 24 homeruns en bracht 86 punten binnen.

Xander Bogaerts kreeg in dienst van Boston Red Sox als korte stop de derde Silver Slugger Award uit zijn carrière. Eerder won de Arubaan de onderscheiding in 2015 en 2016. De 27-jarige Bogaerts speelde zijn beste seizoen met onder meer 33 homeruns en 117 binnengeslagen punten. Bogaerts is na John Valentin (1995) en Nomar Garciaparra (1997) de derde speler van Boston Red Sox die deze prijs heeft gewonnen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal