Softbal

Ferenc Jongejan nieuwe bondscoach softbalsters

Ferenc Jongejan nieuwe bondscoach softbalsters

Ferenc Jongejan is de nieuwe bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Fred Versluis)

De KNBSB heeft Ferenc Jongejan aangesteld als bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal. Jongejan was ook dit jaar al betrokken bij het team als pitching coach.

In juli van dit seizoen liep Team Kingdom of the Netherlands tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi kwalificatie voor de Spelen van 2020 mis en werd besloten het contract van toenmalige bondscoach Connie Clark niet te verlengen. Technisch Directeur Tjerk Smeets kwam in zijn zoektocht naar een vervanger direct uit bij Ferenc Jongejan.

Smeets: “Ik ben heel blij met Ferenc als nieuw Bondscoach. Hij is de juiste persoon om deze groep weer terug te brengen naar waar ze horen en dat is mondiale Top 8. Ferenc heeft daarvoor niet alleen de kennis en de kunde, maar vooral ook de drive.”

Jongejan komt oorspronkelijk uit de honkbalsport, waar hij het als profwerper schopte tot het Triple-A niveau in de organisatie van de Chicago Cubs. De afgelopen jaren was hij actief binnen het softbal. Eerst als hoofdcoach van Terrasvogels en dit afgelopen jaar als pitching coach van Team Kingdom of The Netherlands.

Jongejan: “Ik ben erg blij en vereerd dat de KNBSB het vertrouwen in mij heeft om mij op deze positie neer te zetten. Wij hebben dit jaar de uitdaging om de teleurstelling van afgelopen zomer om te zetten in positieve energie en komende zomer een succesvol EK te spelen en tickets voor het WK 2021 te bemachtigen.

Ik ben er van overtuigd dat wij met de huidige groep (speelsters en staf) en het programma een belangrijke stap kunnen zetten in het blijven ontwikkelen van topsoftbal in Nederland. De speelsters krijgen veel ruimte om zichzelf te ontwikkelen en tegelijkertijd werken wij met z’n allen aan het versterken van het team als collectief.

Het is een flinke uitdaging die Tjerk Smeets me heeft gegeven, maar het is er een die ik samen met de staf met veel energie aan heb genomen.”

Jongejan’s eerste taak als bondscoach van Team Kingdom of The Netherlands is het terughalen van de Europese titel. Oranje speelt in juni het EK, waar naast de titel ook plaatsing voor het WK 2021 op het spel staat.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal