Honkbal

Chadwick Tromp tekent bij San Francisco Giants

Chadwick Tromp tekent bij San Francisco Giants

Chadwick Tromp speelt volgend seizoen voor de San Francisco Giants (Foto: Diego Perez)

Catcher Chadwick Tromp, die eerder deze maand nog met Team Kingdom of the Netherlands uitkwam op de Premier12, heeft een contract getekend bij de San Francisco Giants.

Na afloop van het seizoen 2019 werd hij na zes seizoenen in de Minor League organisatie van de Cincinnati Reds free agent. In die zes seizoenen doorliep hij elk deel van het farm system van de Reds. Een blessure zorgde ervoor dat de Arubaan dit jaar een groot deel van het seizoen miste, maar na zijn terugkeer bij de Louisville Bats (Triple-A) bleek hij in topvorm te steken. Tromp sloeg .286 met 7 homeruns in 77 slagbeurten.

Hij speelde zich hiermee perfect in de kijker bij scouts van verschillende proforganisaties. Vlak nadat de World Series afgelopen waren en Tromp officieel free agent werd, meldde verschillende organisaties zich al bij Tromps agent.

De Texas Rangers en de St. Louis Cardinals hadden interesse, maar de keuze van Tromp viel uiteindelijk op de San Francisco Giants. Tromp tekent bij de World Series kampioen van onder meer 2010, 2012 en 2014 een Minor League contract met een uitnodiging voor Major League Spring Training.

In de voorbereiding op het reguliere seizoen krijgt hij de kans om de backup catcher job te pakken. Zijn grootste concurrent daarvoor lijkt op dit moment Aramis Garcia. Buster Posey is uiteraard nog altijd de eerste catcher bij de Giants, maar Posey speelt steeds vaker ook zijn wedstrijden op het eerste honk om zijn benen vers te houden voor het lange seizoen.

In Garcia heeft Tromp een concurrent die in 2014 in de tweede ronde van de draft werd geselecteerd door de Giants. Lange tijd gold hij als een van de grootste talenten in de organisatie, maar in de laatste jaren stagneerde zijn ontwikkeling. Hij bracht aanvallend niet wat er gehoopt werd en stond er verdedigend al niet zo goed op. Vorig seizoen was Stephen Vogt de back up catcher van de Giants, maar hij lijkt de ploeg als free agent te verlaten.

Er liggen dus kansen voor Tromp op zijn MLB debuut en dat is ook een van de belangrijkste beweegredenen geweest voor zijn keuze voor de Giants: “De Giants lieten mij het beste blijken dat zij mij er graag bij wilden hebben en ik krijg er de kans om te strijden voor een plekje op het MLB roster.”, aldus Chadwick Tromp.

Giants pitchers en catchers melden zich in de tweede week van februari in Scottsdale, Arizona. Dan begint het nieuwe avontuur voor Tromp. Een kleine anderhalve maand later weet hij of hij het nieuwe seizoen opent op het Major League roster van de Giants.

Tromp speelde tot nog toe negen interlands voor Team Kingdom of the Netherlands verdeeld over drie toernooien: het EK in 2016, de World Baseball Classic in 2017 en de Premier12 in 2019.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal