Het softbalstadion op het Villa María del Triunfo Sports Complex.

Softbal

U18 Koninkrijksteam voor WK naar Peru

U18 Koninkrijksteam voor WK naar Peru

Het softbalstadion op het Villa María del Triunfo Sports Complex.
Het softbalstadion op het Villa María del Triunfo Sports Complex.
Foto: © Lima 2019

De organisatie van het wereldkampioenschap voor speelsters van 18 jaar en jonger is vandaag door de World Baseball Softball Confederation (WBSC) toegewezen aan Peru. Het Nederlands Koninkrijksteam wordt volgend jaar augustus één van de deelnemende teams aan de eerste editie van dit mondiale toernooi.

Het U18 wereldkampioenschap wordt volgend jaar van vrijdag 21 tot en met zondag 30 augustus in Peru gehouden. De wedstrijden worden gespeeld op het Villa María del Triunfo Sports Complex in de hoofdstad Lima. Eerder dit jaar was Lima ook al gastheer van het succesvolle softbaltoernooi van de Pan-Amerikaanse Spelen. Het wordt voor het eerst sinds 2012 dat een wereldkampioenschap softbal in Latijns Amerika wordt gehouden. In dat jaar was Argentinië de gastheer van het U19 wereldkampioenschap voor jongens.

Behalve door Nederland wordt Europa ook vertegenwoordigd door Italië en Tsjechië. Deze drie landen eindigden dit jaar in Zagreb in de top drie van het U16 Europees kampioenschap. Met acht overwinningen in negen wedstrijden prolongeerde Nederland haar Europese titel. In de finale werd Italië met 2-0 verslagen.

Wildcard

Aan het wereldkampioenschap nemen in totaal zestien landen deel. Andere teams die al zeker zijn van deelname zijn titelverdedigster Team USA, Canada, Puerto Rico, Mexico, Peru, Japan, Chinese Taipei en China. De Filipijnen hebben vandaag van de WBSC een wildcard ontvangen.

Het U18 wereldkampioenschap is in het leven geroepen als vervanger voor het WK U19. Op dat WK eindigde het Nederlands Koninkrijksteam in augustus van dit jaar in het Amerikaanse Irvine op een dertiende plaats. De laatste drie edities van het U19 wereldkampioenschap werden gewonnen door zevenvoudig kampioen Verenigde Staten. In alle drie de gevallen werd Japan in de finale verslagen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal