Het laatste OKT wordt gespeeld in het Intercontinental Stadium in Taichung.

Honkbal

Koninkrijksteam start tweede OKT op 1 april

Koninkrijksteam start tweede OKT op 1 april

Het laatste OKT wordt gespeeld in het Intercontinental Stadium in Taichung.
Het laatste OKT wordt gespeeld in het Intercontinental Stadium in Taichung.

De Olympische herkansing voor het Nederlands Koninkrijksteam start woensdag 1 april. Oranje start het zeslandentoernooi in Taichung (Taiwan) met een wedstrijd tegen de nummer twee van het nog te spelen Amerikaanse Olympisch kwalificatietoernooi. Na vijf dagen plaatst de winnaar van het toernooi zich als laatste land voor Tokyo 2020.

Tijdens het Europees/Afrikaanse Olympisch kwalificatietoernooi liep het Nederlands Koninkrijksteam twee maanden geleden kwalificatie voor de Olympische Zomer Spelen van 2020 mis. Dat ticket ging verrassend naar Israël. Als de nummer twee van het OKT verdiende Oranje wel een toegangsbewijs voor het continentale Olympisch kwalificatietoernooi. Dit toernooi wordt van woensdag 1 tot en met zondag 5 april gehouden in het Taiwanese Taichung.

Vandaag heeft de World Baseball Softball Confederation (WBSC) tijdens een bijeenkomst in het Hotel Agora Regency Sakai in Sakai (Japan) het programma voor dit toernooi bekendgemaakt. Het toernooi volgt op het nog te houden Amerikaanse OKT en het Olympisch kwalificatietoernooi voor Oceanië. Uit het Amerikaanse continent kunnen twee ploegen zich plaatsen voor het continentale OKT. De winnaar van het Amerikaanse OKT plaatst zich direct voor de Olympische Spelen.

Super Round

Aan het Amerikaanse kwalificatietoernooi in Arizona doen van zondag 22 tot en met donderdag 26 maart acht teams mee, die zijn verdeeld over twee poules. De ijzersterke poule A bestaat uit gastheer de Verenigde Staten, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en Nicaragua. Poule B bestaat uit Colombia, Cuba, Venezuela en Canada. Elk team speelt in de eerste ronde eenmaal tegen de andere teams uit de poule. De beste twee teams van elke poule plaatsen zich voor de Super Round, waarin nog een halve competitie wordt gespeeld.

De nummer twee van het Amerikaanse OKT wordt woensdag 1 april de eerste tegenstander van het Nederlands Koninkrijksteam. Hierna volgen nog wedstrijden tegen China, Taiwan, de nummer drie van het Amerikaanse OKT en de winnaar van het Olympisch kwalificatietoernooi voor Oceanië, waar Australië de grote favoriet is.

Programma

Inmiddels zijn al vier landen zeker van deelname aan het Olympische honkbaltoernooi in Tokyo. Tijdens de Premier 12 verdienden Zuid-Korea en Mexico, de nummers twee en drie van dat toernooi, een Olympisch ticket. Israel en gastheer Japan waren eveneens al zeker van de Zomer Spelen.

Het programma voor het continentale OKT in Taichung ziet er als volgt uit:

Woensdag 1 april 2020
Nummer 2 OKT AmerikaNederlands Koninkrijksteam
ChinaNummer 3 OKT Amerika
Taiwan Nummer 1 OKT Oceanië
Donderdag 2 april 2020
Nummer 2 OKT Amerika Nummer 1 OKT Oceanië
ChinaNederlands Koninkrijksteam
TaiwanNummer 3 OKT Amerika
Vrijdag 3 april 2020
Nummer 3 OKT AmerikaNummer 1 OKT Oceanië
ChinaNummer 2 OKT Amerika
TaiwanNederlands Koninkrijksteam
Zaterdag 4 april 2020
Nederlands Koninkrijksteam Nummer 3 OKT Amerika
China Nummer 1 OKT Oceanië
Taiwan Nummer 2 OKT Amerika
Zondag 5 april 2020
Nederlands KoninkrijksteamNummer 1 OKT Oceanië
Nummer 2 OKT AmerikaNummer 3 OKT Amerika
TaiwanChina

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal