Honkbal

Ray-Patrick Didder speelt Winter League in Puerto Rico

Ray-Patrick Didder speelt Winter League in Puerto Rico

Ray-Patrick Didder debuteerde eerder deze maand voor Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Diego Perez/WBSC)

Nog geen maand geleden maakte hij zijn officiële debuut voor Team Kingdom of the Netherlands, inmiddels speelt Ray-Patrick Didder in de Puerto Ricaanse Liga Beisbol Professional Roberto Clemente op jacht naar een nieuw contract en misschien wel een plek in de MLB.

De 25-jarige Arubaan komt in Puerto Rico uit voor Atenienses de Manatí, de stad op zo’n vijftig kilometer ten westen van hoofdstad San Juan. Voor Atenienses staat Didder, die ook als korte stop uit de voeten kan, op het roster als outfielder. Didder werd gedraft als korte stop, maar werd door de Braves ook regelmatig gebruikt als outfielder. Dat deed hij volgens niemand minder dan Andruw Jones, Braves legende en special advisor van Braves GM Alex Anthopoulos, zo uitstekend dat het grote talent – en een van de revelaties in de Major League in 2018 en 2019 – Ronald Acuña Jr. vanuit center field naar het rechtsveld werd geschoven als zij beiden in de lineup stonden.

Puerto Rico

Op Puerto Rico speelt Didder in een zogenaamde Winter League. De competitie, vernoemd naar de legendarische Pittsburgh Pirate Roberto Clemente, is net begonnen en eindigt in januari. De winnaar van deze competitie plaatst zich voor de Carribean Series, waarin de winnaars van de Winter Leagues in Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Venezuela, Panama en Cuba strijden om de titel van beste team van het Caribisch gebied.

Didder is goed begonnen. Hij slaat na drie wedstrijden .300 (3 uit 10) en is league leader in RBI met 4. Één van die binnengeslagen punten kwam in een walk-off overwinning, waarbij Didder de held was:

Net als zijn teamgenoten bij Team Kingdom of the Netherlands Juremi Profar, Dashenko Ricardo, Calten Daal, Sicnarf Loopstok, Ademar Rifaela en Jair Jurrjens is Didder sinds het einde van het afgelopen seizoen Minor League Free Agent. In Puerto Rico krijgt hij dus de kans om zich in de kijker te spelen bij scouts van MLB organisaties.

Catcher Chadwick Tromp tekende inmiddels al een contract bij de San Francisco Giants.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal