Golden League

Jeroen Swers (Roef!) blikt terug: ‘De sleutel van ons succes is het team’

Jeroen Swers (Roef!) blikt terug: ‘De sleutel van ons succes is het team’

Roef! viert het kampioenschap

Jeroen Swers staat sinds 2015 aan het roer bij Roef! als coach van Dames 1. Sindsdien regent het prijzen bij de club uit Moergestel. Zo was er een promotie naar de Golden League, werd de Indoor Cup gewonnen en als kers op de taart werd voor het eerst in de clubhistorie de landstitel binnengesleept. Tijd voor de succescoach om terug te blikken op het afgelopen jaar. ‘Mensen die plezier hebben spelen altijd beter.’

Tekst: Olle Smits

Hoe kijkt u terug op het afgelopen seizoen?
“Vol emotie en plezier. De laatste maand was een lange rush van emotie. Het is mooier geworden dan we hebben gedacht. Je droomt er altijd van om kampioen te worden, maar je kan nooit voorspellen wanneer dat gebeurt. We zijn blij dat we dit hebben meegemaakt.”

Op welk moment in het seizoen kwam bij jullie het besef dat dit weleens jullie jaar zou kunnen worden?
“Eigenlijk heel vroeg in het jaar. Tijdens de voorbereiding keken Evert, de andere coach, en ik naar het team en toen kwam het besef: dit is een speciaal team. Er zat een andere mentaliteit in, het geloof was aanwezig en de klik was er ook.”

Ik denk dat de toekomst er mooi uitziet voor deze meiden en coaches

En dat was voor u de sleutel voor dit succes?
“De sleutel van ons succes is het team. Iedereen ziet hoeveel plezier wij hebben en het team straalt dat ook uit. Mensen die plezier hebben spelen altijd beter.”

Jullie hebben een onervaren team. Vorig seizoen maakte Onaïsha Franka, een international, de overstap van Sparks naar Roef!. Was dat het beslissende steuntje in de rug?
“Toen ik bij Roef! begon hadden wij een team met veel Brabantse talenten. We hebben geprobeerd om ieder jaar minstens één talent aan onze selectie toe te voegen, maar we keken ook naar ervaring. Ondertussen heeft Roef! drie meiden richting Oranje gestuurd en daarna zijn er ongeveer
drie meiden onze kant opgekomen die uit het Jong Oranje-programma kwamen.”

En toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar?
“Ja, inderdaad. Onze meiden zijn allemaal clubgebonden en leven voor de sport. Zij wilden echt iets bereiken met Roef!, en dat was te merken.”

Als klap op de vuurpijl werd u ook nog eens uitgeroepen tot beste coach van het jaar.

“Dat was wel een verrassing. Maar de mooiste prijs hebben we samen gewonnen, op die avond in oktober. Daarnaast heb ik vier andere coaches om mij heen, die helaas onder de radar blijven. Ik
kan mijn job niet alleen doen.”

U heeft veel gewonnen en volgend seizoen maken jullie je Europese debuut in de European Premiere Cup. Waar eindigt dit sprookje?
“Ik leef vooral in het heden en we zien wel wat er gebeurt. We hebben iets heel moois opgebouwd bij Roef! en ik hoop dat we dat door kunnen zetten. Ik denk dat de toekomst er mooi uitziet voor deze meiden en coaches. We zullen wel zien wat we samen nog kunnen bereiken.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League