Overzicht van het Arrows Family Park in Ostrava (Tsjechië).

ECC 2021

European Champions Cup in Ostrava

European Champions Cup in Ostrava

Overzicht van het Arrows Family Park in Ostrava (Tsjechië).
Overzicht van het Arrows Family Park in Ostrava (Tsjechië).

Tijdens het congres van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) in Japan is het Tsjechische Arrows Ostrava aangewezen als gastheer van de eerstvolgende European Champions Cup. Namens Nederland nemen landskampioen L&D Amsterdam en runner-up Curaçao Neptunus deel aan dit Europese clubtoernooi.

Het belangrijkste Europese clubtoernooi keert voor het eerst sinds 2014 terug naar Tsjechië. In dat jaar werden de wedstrijden gespeeld in Brno waar ASD Rimini Baseball in de finale uiteindelijk het Rotterdamse Neptunus versloeg. In de finaleronde, die twee maanden later in Rimini en San Marino werd gehouden, pakte T&A San Marino de Europese clubtitel.

Het Tsjechische Arrows Ostrava maakte vorig jaar zijn debuut in de European Champions Cup. Met twee overwinningen in vijf wedstrijden eindigde de de Tsjechische landskampioen op een zevende plaats. Dit jaar prolongeerde de club de landstitel, waardoor de club niet alleen volgend jaar terugkeert in de European Champions Cup, maar het toernooi nu ook mag organiseren.

Nederlandse hegemonie

Fortitudo Bologna wordt op het Arrows Family Park de titelverdediger. De Italiaanse kampioen maakte vorig jaar in eigen huis een einde aan de Nederlandse hegemonie, die tussen 2015 en 2018 titels opleverde voor Curaçao Neptunus (2015, 2017 en 2018) en L&D Amsterdam (2016).

Arrows Ostrava was vorig jaar ook al gastheer van het Europees kampioenschap softbal en heeft nu voor het tweede jaar op rij de organisatie van een groot internationaal toernooi in huis gehaald. De wedstrijden om de European Champions Cup worden gespeeld van dinsdag 2 tot en met zondag 7 juni.

Speelsteden

Tijdens het congres in Japan werden ook de speelsteden voor verschillende andere Europese clubtoernooien aangewezen. De Federations Cup vindt in 2020 plaats in Brasschaat (België), terwijl het kwalificatietoernooi hiervoor wordt gehouden in Sant Boi (Spanje). De organisatie van de CEB Cup moet nog worden toegewezen, maar hiervoor is het Franse Templiers Sénart de voornaamste kandidaat.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021