Honkbal

Jurickson Profar in trade van Oakland naar San Diego

Jurickson Profar in trade van Oakland naar San Diego

Jurickson Profar (23) 2B Oakland Athletics Curacao (Foto: Phrake Photography/Freek Bouw)

Infielder Jurickson Profar is in een trade van de Oakland Athletics naar de San Diego Padres gestuurd. De 26-jarige Profar moet bij de Padres proberen om het predikaat van eeuwig talent van zich af te spelen.

Het is overigens de tweede winter op rij dat Profar in een trade van team verandert. Vorig jaar stuurden de Texas Rangers Profar naar de Athletics, voor wie Profar dit jaar voor zijn tweede seizoen op rij twintig homeruns sloeg. Zijn slaggemiddelde bleef echter steken op .218 en defensief beleefde hij zijn zwakste seizoen tot nu toe.

De Curaçaoënaar is arbitration eligible en zou wel eens meer dan 5 miljoen dollar kunnen gaan verdienen volgend jaar. Dat vonden de Athletics, die ieder jaar met een van de kleinste budgetten van de MLB werken, iets te gortig en dus gingen zij op zoek naar een trade partner. Die vonden zij in de Padres, die net hun tweede honkman Luis Urias in een ruil naar de Brewers gestuurd hadden.

Bij de Padres gaat Profar de strijd aan om de positie van startende tweede honkman met veteraan Ian Kinsler. Als hij die strijd wint, wordt hij onderdeel van een zeer talentvol infield met op het derde honk Manny Machado, op korte stop Fernando Tatis Jr. en op het eerste honk Eric Hosmer.

Bij de Athletics ontstaat er nu een gat op het tweede honk. Gaan zij dit gat intern opvullen of gaan zij op zoek naar een free agent versterking? In het laatste geval zou de naam Jonathan Schoop wel eens interessant kunnen zijn voor Billy Beane en de Athletics.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal