Rick van den Hurk kwam tot tien keer drie slag.

Honkbal

Van den Hurk ook in 2020 bij SoftBank Hawks

Van den Hurk ook in 2020 bij SoftBank Hawks

Rick van den Hurk speelt ook in 2020 in de Japanse NPB

De Nederlandse pitcher Rick van den Hurk heeft in Japan een nieuw contract getekend bij de Fukuoka SoftBank Hawks. Van den Hurk, die een eventuele terugkeer in de MLB nog altijd niet uit zijn hoofd gezet heeft, tekende een éénjarig contract bij de Hawks en keert zo terug in de NPB voor een zesde seizoen.

Het nieuwe contract betekent een nieuw hoofdstuk in een al zeer indrukwekkende profloopbaan in Azië. De Brabander besloot na een aantal seizoenen in de Major League bij onder meer de toenmalige Florida Marlins en de Baltimore Orioles de overstap te maken naar de andere kant van de wereld en die keuze heeft hem geen windeieren gelegd.

In de Koreaanse KBO werd van den Hurk met de Samsung Lions twee keer kampioen en in vijf seizoenen bij de Hawks werd de titel in de NPB al vier keer gewonnen. In die vijf seizoenen heeft “The Holland Hammer” een W-L record van 41-17 met een ERA van 3.50 en 523 strikeouts in 483.1 innings. Een indrukwekkende verzameling aan statistieken, die de overigens kersverse vader dus een nieuw contract opgeleverd heeft.

Bounceback

Dat er nog geen terugkeer naar de MLB inzat deze winter heeft zeer waarschijnlijk vooral te maken met het blessureleed van het afgelopen seizoen. Een hardnekkige rugblessure zorgde ervoor dat hij in het reguliere seizoen slechts drie keer in actie kwam. In die drie wedstrijden ging hij wel 2-0 met een ERA van 3.12. In 2020 krijgt van den Hurk de kans om weer te laten zien dat hij dit niveau een volledig seizoen vast kan houden. Daarmee vergroot hij dan natuurlijk weer de kans op een terugkeer naar Amerika.

In een officieel statement laat van den Hurk via de club weten zeer blij te zijn met het nieuwe contract: “Ik ben erg dankbaar dat ik ook in 2020 de kans krijg om voor de Hawks te spelen. Ik ben blij en kijk ernaar uit om met mijn teamgenoten te spelen voor de vierde keer op rij de Japan Series te winnen.”

Op Twitter reageerde van den Hurk zelf met woorden van gelijke strekking en later bedankte hij de fans van de Hawks nog voor alles wat zij tot nu toe al voor hem betekend hebben.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal