Honkbal

Didi Gregorius tekent bij de Philadelphia Phillies

Didi Gregorius tekent bij de Philadelphia Phillies

Didi Gregorius speelt in 2020 voor de Philadelphia Phillies

Korte stop Didi Gregorius heeft een eenjarig contract getekend bij de Philadelphia Phillies. Het contract van de 29-jarige Gregorius bij de New York Yankees liep na het seizoen 2019 af en daarom had hij de teams deze winter als free agent voor het uitkiezen.

Gregorius kreeg in 2015 in New York de zware taak om de legendarische korte stop en aanvoerder Derek Jeter op te volgen. Na een wat onwennige start groeide de geboren Amsterdammer, die opgroeide op Curaçao, al snel uit tot een ware publiekslieveling. Hij wist zich in aanvallend opzicht elk jaar te verbeteren en sloeg in vijf seizoenen uiteindelijk .269 met 97 homeruns.

In de play-offs van 2018 raakte Gregorius geblesseerd aan zijn elleboog. Hij onderging niet veel later de beruchte Tommy John-operatie, waarbij de beschadigde pees uit zijn elleboog werd vervangen. De herstelperiode was lang en zwaar, maar Gregorius keerde in juni al terug op het veld voor de Yankees.

Uit zijn prestaties (een slaggemiddelde van .238) bleek dat hij in de loop van het seizoen nog altijd hinder ondervond van de blessure en de daardoor misgelopen voorbereiding. Verschillende teams, waaronder de Yankees en de Brewers, toonden deze winter interesse in de geroemde infielder van Team Kingdom of the Netherlands. Geruchten gingen dat hij een meerjarig contract aangeboden zou kunnen krijgen, maar hij koos uiteindelijk voor de Philadelphia Phillies en een eenjarig contract ter waarde van 14 miljoen dollar.

Gregorius wordt in Philadelphia herenigd met manager Joe Girardi, onder wie hij van 2015 tot en met 2017 ook al voor de Yankees speelde. Bij de Phillies krijgt hij de kans om te laten zien dat hij weer terug is op het niveau van 2017 en 2018 toen hij gemiddeld .276 sloeg met 26 homeruns. Als dat hem lukt, krijgt hij volgend jaar opnieuw de kans om als free agent een groot meerjarig contract te tekenen.

Op social media laten verschillende Yankees fans al weten dat zij Didi ontzettend zullen missen:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal