Sicnarf Loopstok in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland.

Honkbal

Ook Sicnarf Loopstok naar Lincoln Saltdogs

Ook Sicnarf Loopstok naar Lincoln Saltdogs

Sicnarf Loopstok in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland.
Sicnarf Loopstok in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland.
Foto: © Baseball EM

Sicnarf Loopstok is de nieuwste aanwinst uit het Nederlands Koninkrijk van Lincoln Saltdogs. De 26-jarige Arubaanse catcher kwam deze week tot overeenstemming met de Amerikaanse profclub uit de American Association. In de afgelopen jaren kwamen al verschillende andere spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam uit voor Lincoln Saltdogs.

Sicnarf Loopstok stond de afgelopen zeven jaar onder contract van Cleveland Indians, maar kreeg afgelopen seizoen nauwelijks speeltijd. Bij de club uit Cleveland bereikte de Arubaanse profhonkballer vorig jaar zijn hoogste niveau toen hij 58 wedstrijden speelde voor Akron RubberDucks in de Double A Eastern League. Na afloop van dit seizoen werd Loopstok free-agent.

Dit jaar keerde Loopstok terug bij het Nederlands Koninkrijksteam voor deelname aan het Europees kampioenschap, het Olympisch kwalificatietoernooi en de Premier12. Eerder maakte hij ook al deel uit van de nationale selectie tijdens de Super6 in 2018.

Record

Met zijn overgang naar Lincoln Saltdogs krijgt Loopstok de mogelijkheid om aankomend seizoen zijn debuut te maken in één van de onafhankelijke profcompetities. Bij Lincoln Saltdogs wordt Loopstok ploeggenoot van international Curt Smith. Smith begint in 2020 aan zijn achtste seizoen voor Lincoln Saltdogs, de meeste ooit voor een speler. Hij krijg dan de kans om het record van 607 wedstrijden voor Lincoln Saltdogs te verbreken. Dat record staat sinds 2007 op naam van Bryan Warner. Smith heeft nog dertig wedstrijden nodig om het record in handen te krijgen.

Ook pitcher Shairon Martis en buitenvelder Randolph Oduber maakten vorig jaar deel uit van de selectie van Lincoln Saltdogs. Vorige maand werden de contracten van de twee internationals ontbonden.

Darren Seferina

Loopstok is de tweede speler uit het Nederlands Koninkrijk die deze maand de overstap heeft gemaakt naar de American Association. Vorige week kwam Winnipeg Goldeyes al tot een overeenkomst met Darren Seferina. De 25-jarige binnenvelder uit Curaçao speelde tussen 2014 en 2018 vijf seizoenen in de organisaties van St. Louis Cardinals en Milwaukee Brewers. Vorig jaar werd hij free-agent, waarna hij terugkeerde in de competitie van Curaçao om te gaan spelen voor Sta Maria Pirates.

Met zijn overeenkomst met Winnipeg Goldeyes blaast Seferina zijn profcarrière nieuw leven in. Vorig jaar speelde Juan Carlos Sulbaran nog kort voor deze Canadese club uit de American Association.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal