Het Nederlands Koninkrijksteam miste de kans om Japan te verslaan.

Honkbal

Jonathan Schoop tekent bij Detroit

Jonathan Schoop tekent bij Detroit

Het Nederlands Koninkrijksteam miste de kans om Japan te verslaan.
Jonathan Schoop speelt in 2020 voor de Detroit Tigers.
Foto: © Henk Seppen

Tweede honkman Jonathan Schoop heeft zich dit weekend als free agent verbonden aan de Detroit Tigers. Schoop zette zijn handtekening onder een eenjarig contract en zal in de ‘Motor City’ ruim 6 miljoen dollar verdienen.

De Tigers zijn het vierde team van de Curaçaose infielder in de laatste drie seizoenen. Schoop, die zijn loopbaan begon bij de Baltimore Orioles, werd halverwege seizoen 2018 in een trade naar de Milwaukee Brewers gestuurd. Die besloten zijn contract na afloop van het seizoen echter niet te verlengen. In 2019 speelde hij voor de Minnesota Twins, die hem vorige winter een eenjarig contract aanboden. Schoop sloeg afgelopen seizoen .256 met 23 homeruns en speelde defensief sterk.

Dat leverde hem nu dus een contract op bij de Tigers, die in hem een ervaren startende tweede honkman zien die hun relatief jonge ploeg moet leiden. Detroit zit middenin een zogenaamde rebuild en zal hopen dat Schoop zijn vorm uit 2017, toen hij .293 sloeg met 32 homeruns, terug kan vinden. Niet in de minste plaats, omdat zij hem dan in een trade naar een contender kunnen sturen en zo de nodige prospects voor hun rebuild binnen kunnen slepen.

Voor Schoop zelf is dit eenjarige contract een nieuwe kans om zichzelf in de kijker te spelen voor een meerjarig contract in free agency tijdens de volgende winter. Bij de Tigers komt hij in elk geval zijn voormalig teamgenoot van de Twins C.J. Cron tegen, die op dezelfde dag gepresenteerd werd door Detroit:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal