Dashenko Ricardo.

Honkbal

Dashenko Ricardo naar Gateway Grizzlies

Dashenko Ricardo naar Gateway Grizzlies

Dashenko Ricardo.
Dashenko Ricardo.
Foto: © Atusko Miyano

Na zijn korte stunt bij Tampa Bay Rays keert Dashenko Ricardo weer terug naar het onafhankelijke professionele circuit. De 29-jarige Curaçaose profhonkballer tekent een overeenkomst met Gateway Grizzlies, dat uitkomt in de Frontier League.

Dashenko Ricardo keerde het afgelopen seizoen na zes jaar afwezigheid terug in de Amerikaanse Minor League, nadat zijn contract door Tampa Bay Rays was overgenomen van Sioux Falls Canaries. Ricardo debuteerde in april voor het Triple A-team Durham Bulls.

Veel speeltijd kreeg de international niet. Hij speelde uiteindelijk slechts zestien wedstrijden voor het team uit de International League. Afgelopen november koos Ricardo ervoor om als free-agent op zoek te gaan naar een nieuwe club. Die heeft hij gevonden in Gateway Grizzlies.

Kampioen

Deze club uit Sauget (Illinois) komt sinds 2001 uit in de Frontier League, die met ingang van 2020 samen gaat met de Can-Am League. Gateway Grizzlies werd kampioen in 2003. Afgelopen seizoen eindigde de club op de vijfde en laatste plaats in de West Division van de Frontier League.

In de seizoenen 2017 en 2018 speelde Ricardo ook al in één van de onafhankelijke Amerikaanse profcompetities. Toen speelde de catcher 142 wedstrijden voor Lincon Saltdogs in de American Association. Ricardo kwam in die twee seizoenen tot elf homeruns en een slaggemiddelde van .269.

Nieuwe seizoen

Gateway Grizzlies start het nieuwe seizoen op 5 mei met een uitwedstrijd tegen Southern Illinois Miners, de club waarbij volgend jaar Gianfranco Wawoe voor een tweede seizoen terugkeert.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal