Softbal

Twintigste editie van Indoor toernooi ‘The Cup’ van 17 tot en met 19 januari

Op vrijdag 17 januari start alweer de 20e editie van the Cup the Netherlands in Schiedam.

Twintigste editie van Indoor toernooi ‘The Cup’ van 17 tot en met 19 januari

Op vrijdag 17 januari start alweer de 20e editie van The Cup the Netherlands in Schiedam. Dit weekend is de Margriet- en Groenoordhal weer het toneel voor een internationaal indoor softbaltoernooi. Hieraan nemen zestien teams uit de USA, Tsjechië, Groot Brittannië en Nederland deel.

Nederland wordt vertegenwoordigd door vier teams uit de Golden League en 3 teams uit de Silver league. De regio Zuid-Holland is vertegenwoordigd door een drietal verenigingen: Euro Stars uit Capelle a/d IJssel, Red Lions uit Rijswijk en Neptunus uit Rotterdam. Hier is het complete deelnemersveld te bekijken.

Internationale deelnemers
Joudrs Praha uit Tsjechië is een oude bekende, dit team doet al heel wat jaren mee aan de Cup. Ook zal Tsjechië dit jaar met hun nationale team onder 18 jaar meedoen. Voor het derde jaar is er een team uit Groot Brittannië. En zoals ieder jaar zijn er zes teams uit Amerika aanwezig, met indrukwekkende namen als Destroyers United, Avengers United, Velocity United, Arsenal United, Chaos United en Impact United zullen de teams met speelsters van voornamelijk Highschools zich van hun beste kant laten zien.

Umpires
Chief umpires Bert Loggen en Caroline Stadhouders (NL) dragen er zorg voor dat de wedstrijden zijn voorzien van scheidsrechters. Met Amerikaanse, Belgische, Britse en Nederlandse scheidsrechters is ook dit een internationaal gezelschap.

Tijden en wedstrijden
Zestien teams zullen 48 wedstrijden spelen in 3 dagen. Het belooft weer een afwisselend en spannend toernooi te worden en de toegang is zoals altijd gratis! Tijden: Vrijdag 19.00 – 22.30 uur, zaterdag 9.00 – 18.00 uur, zondag 9.00 – 16.00 uur. De officiële opening is vrijdagavond om 20.00 uur. Het toernooi wordt door minimaal 10.000 kijkers op de 3 video livestreams via het internet gevolgd. Alle informatie over The Cup is te bekijken op de site van The Cup.

Clinic
Een andere succesvolle activiteit die jaarlijks rondom de Cup wordt georganiseerd is een clinic voor de jeugd die plaatsvindt in de Margriethal onder begeleiding van Michael Bastian. Hij zal worden bijgestaan door speelsters en coaches van Amerikaanse Cup Teams. Op deze ontzettend leuke en leerzame clinic krijgen jonge softbalsters tips en trics in circuitvorm, bijvoorbeeld: slaan, stoten, backhand en forehand fielding, honklopen en sliden, duiken en hoge ballen. De verenigingen kunnen speedguns, batting tools etc verdienen door met zoveel mogelijk speelsters mee te doen! Bekijk alle informatie over de clinic op de site van The Cup en schrijf je in met jouw club!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal