Moment uit een wedstrijd uit de Golden League van vorig seizoen tussen ROEF! en Sparks Haarlem.

Golden League

Nieuw seizoen Golden League op 18 april van start

Nieuw seizoen Golden League op 18 april van start

Moment uit een wedstrijd uit de Golden League van vorig seizoen tussen ROEF! en Sparks Haarlem.
Moment uit een wedstrijd uit de Golden League van vorig seizoen tussen ROEF! en Sparks Haarlem.
Foto: © Fred Versluis

Het nieuwe seizoen in de Golden League gaat van start op zaterdag 18 april als kampioen ROEF! de competitie opent met een wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers. Het is voor het laatste jaar dat wordt gespeeld in de Golden League. Met ingang van 2021 komen de Golden en Silver League te vervallen en wordt op het hoogste niveau weer gespeeld in de hoofdklasse. Aankomend seizoen moet de Golden League het voor het eerst sinds 2015 doen zonder het Talent Team Holland. Ook keert de Season Finals niet terug.

Talent Team Holland kwam sinds 2015 uit in de Golden League. Vorig jaar juli werd het team in haar vijfde seizoen vanwege de drukke speelkalender vroegtijdig uit de competitie gehaald. Komend jaar keert het Talent Team Holland niet meer terug in de Golden League. Het wordt daarmee voor het eerst sinds 2009 dat de hoogste competitie weer alleen bestaat uit clubteams. Tussen 2010 en 2014 was Jong Oranje één van de deelnemers aan de hoofdklasse.

Acht andere teams nemen wel deel aan de Golden League. Nieuw zijn Amsterdam Pirates en Quick Amersfoort. Die laatste club maakt haar debuut op het hoogste niveau. De softbalsters van Amsterdam Pirates keren volgend jaar voor het eerst in dertien jaar tijd terug op het hoogste niveau.

Holland Series

De reguliere competitie gaat van start op zaterdag 18 april als de nieuwe landskampioen ROEF! het seizoen opent met twee wedstrijden op het eigen veld in Moergestel tegen Hoofddorp Pioniers. De gepromoveerde teams Amsterdam Pirates en Quick Amersfoort starten op zaterdag 18 april met uitwedstrijden tegen respectievelijk Olympia Haarlem en Terrasvogels. Tex Town Tigers ontvangt Sparks Haarlem.

In de reguliere competitie worden door elk team in totaal 28 wedstrijden gespeeld. Na de reguliere competitie wordt gesplitst in een Golden League Bovenste-6 poule en een Golden League Onderste-2 + Silver League Bovenste-4 poule. Deze vervolgcompetities starten op zaterdag 29 augustus. Het als laatst geëindigde team uit de Golden League Onderste-2 + Silver League Bovenste-4 poule speelt een best-of-three tegen het hoogst geëindigde team van de Silver League Onderste-4 poule. De Holland Series gaan tussen de twee beste teams uit de Golden League Bovenste-6 poule en worden in een best-of-three gespeeld op zaterdag 3 en zondag 4 oktober op de velden van de twee finalisten. Daarmee wordt de ontknoping van de competitie dit jaar niet meer gespeeld tijdens de Season Finals.

Bekijk het volledige wedstrijdprogramma

Heren softbal

Evenals de competities bij het dames softbal wordt ook de competitie voor het heren softbal met ingang van 2021 weer hernoemd naar de hoofdklasse. Dit jaar spelen de teams op het hoogste niveau nog in de 1e klasse.

Aan de competitie doen acht teams mee. Dat zijn Alcmaria Victrix, Birds, DVH, Hoofddorp Pioniers, Nieuwegein Diamonds, Quick Amersfoort, Red Lions en Tex Town Tigers. De twee beste teams spelen op zaterdag 10 oktober de finale. Dat gebeurt op een neutrale accommodatie.

Bekijk het volledige wedstrijdprogramma

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League