Een combinatieteam van DSS/Kinheim maakt dit jaar zijn debuut in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Nieuw seizoen hoofdklasse op 23 april van start

Nieuw seizoen hoofdklasse op 23 april van start

Een combinatieteam van DSS/Kinheim maakt dit jaar zijn debuut in de hoofdklasse.
Een combinatieteam van DSS/Kinheim maakt dit jaar zijn debuut in de hoofdklasse.
Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

De honkbalcompetitie in de hoofdklasse gaat donderdag 23 april van start. De nieuwe kampioen L&D Amsterdam start het seizoen op die dag met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Silicon Storks. De hoofdklasse start opnieuw met acht teams, waarbij voor het eerst het combinatieteam DSS/Kinheim één van de deelnemers is.

DSS en Kinheim stonden vorig jaar oktober in de strijd om promotie en degradatie tegenover elkaar. Even daarvoor was Kinheim voor het tweede jaar op rij kampioen geworden in de overgangsklasse. DSS eindigde als laatste in de hoofdklasse. In de best-of-five werd DSS winnaar met 3-2.

Op dat moment waren DSS en Kinhheim al met elkaar in gesprek over een mogelijke samenwerking. Dat heeft erin geresulteerd dat de twee teams als combinatieteam aan het nieuwe seizoen van start gaan. Voor Kinheim wordt dit het 45e seizoen in de hoofdklasse. Daarvan werden er 28 onafgebroken gespeeld tussen 1989 en 2016. Alleen het Bussumse HCAW speelde meer seizoenen op het hoogste niveau. De laatste keer dat Kinheim promotie naar de hoofdklasse afdwong, was in het seizoen 1988.

Bovenste-4 poule

DSS/Kinheim opent het seizoen op donderdag 23 april met een thuiswedstrijd tegen Twins Oosterhout. De thuiswedstrijden van het nieuwe combinatieteam worden gespeeld in het Pim Mulierstadion, de thuisbasis van Kinheim. Curaçao Neptunus opent de eerste speelronde van het nieuwe seizoen met een drieluik tegen HCAW, terwijl Hoofddorp Pioniers als eerste Quick Amersfoort treft.

De reguliere competitie bestaat dit jaar uit veertien speelrondes, waarin elk team 42 wedstrijden speelt. Na de reguliere competitie wordt het deelnemersveld opnieuw opgedeeld in een Bovenste-4 poule en een Onderste-4 poule. Deze twee nieuwe poules gaan op donderdag 3 september van start. Elk team speelt dan nog eens negen wedstrijden, waarbij de nummers 1 en 2 van de Bovenste-4 poule zich plaatsen voor de Holland Series. De nummer 4 van de Onderste-4 poule speelt een best-of-five om promotie/degradatie tegen het hoogst geëindigde standaardteam in de overgangsklasse.

Bekijk het volledige wedstrijdprogramma

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse