Honkbal

Een winterstop bij 30 graden Celsius

Een winterstop bij 30 graden Celsius

Als je naar de Nederlandse weersomstandigheden kijkt, is het moeilijk voor te stellen dat er in de regionale honkbalcompetitie van West Australië een winterstop is ingelast.
Het is ook eigenlijk geen weer om op een honkbalveld te staan: 30 graden Celsius en stralende zon.

De Braves Baseball Club – de tijdelijke thuisbasis van Curaçao Neptunus pitcher Misja Harcksen – moest de extra vakantie van vier weken ook accepteren, maar dit weekend is de competitie weer begonnen.

Er stond een double header tegen Vic Park/Belmont Reds op het programma. Met onze landgenoot aan het hoofd van de verdediging werd de eerste wedstrijd ruim gewonnen: 7-0. Misja gooide in 7 innings 68 ballen, daarvan waren er 52 slag. Zijn cijfers: 7-0-1.

In de competitie wordt het spannend. De Braves staan nog steeds tweede en hebben nog één wedstrijd tegoed, maar de verschillen in de top worden wel kleiner.

Mike Bolsenbroek is inmiddels teruggekeerd in Nederland na zijn korte Australische avontuur in de ABL. Hij bereidt zich nu voor op het Olympisch Kwalificatie Toernooi met Team Kingdom of the Netherlands in Taiwan dat op 1 april begint.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal