Golden League

Neptunus wint The Cup

Neptunus wint The Cup

Neptunus won dit jaar zeer verrassend The Cup (Foto: Olaf Tompot)

Tekst: Herman Hiemstra

Als voorbereiding op het ‘echte’ werk dat 18 april weer van start gaat, was de selectie van Neptunus één van de deelnemende teams aan de 20ste editie van The Cup, het grote indoor softbaltoernooi in Schiedam met teams uit Nederland, Tsjechië, Groot Brittannië en de Verenigde Staten. In drie dagen tijd spelen 16 teams 48 wedstrijden.

De structuur van het toernooi maakt de wedstrijden kort en snel – er wordt gespeeld op basis van zuivere speeltijd. Dit maakt gedegen pitching heel belangrijk. Er is over het algemeen weinig gelegenheid om in wedstrijden op jacht te gaan naar grote scores.

Het waren vooral Eva Voortman, Lisa Hoeverts en Annelieke Swinkels die met ijzersterke pitching prestaties zorgden voor een stevige verdedigende basis in de eerste drie wedstrijden die allemaal verdiend werden gewonnen. Tegen stadgenoot Euro Stars werd het 0-1, tegen Velocity United 5-0 en tegen Arsenal United 3-2. Velocity United en Arsenal United zijn sterke high school teams uit de Verenigde Staten. De laatste wedstrijd om de algemene poulewinst (tegen Roef – de regerend landskampioen) ging nipt met 2-0 verloren. Dit betekende dat Neptunus als tweede de knock-out fase in gingen.

In de knock-out fase op de  laatste toernooidag was Velocity United de eerste tegenstander. Eindigde de eerste ontmoeting bij 5-0 voor de Neptunus dames, nu werd het 6-1. De tweede partij van de dag ging tegen Herder Autoschade Quick, de kersverse promovendus naar de Golden League: ook die werd gewonnen. De eindstand was 2-0. Hier mag de prestatie van pitcher Eva Voortman niet onvermeld blijven. In 4 2/3 inning kwam zij tot de cijfers 12-1-0. Daar kan je mee thuiskomen.

In de halve finale was Terrasvogels de tegenstander. Nadat de reguliere speeltijd stond er nog 0-0 op het scorebord, maar in de verlenging trok Neptunus met 1-0 aan het langste eind. FysioExpert Olympia Haarlem – het oude team van Eva Voortman en de kampioen van de Golden League van 2017 en 2018 – was de tegenstander in de finale. Ook deze wedstrijd werd verrassend genoeg door de Neptunus dames gewonnen. Olympia werd met 4-0 verslagen en Neptunus won the Cup.

In de prijzen

Topprestaties, dat waren het. En dan blijft dat vanzelfsprekend niet zonder gevolgen. De dames sleepten de eerste prijs in de wacht – een bedrag van US$ 650,00. Dit resultaat schept verwachtingen voor de competitie. De overige teams in de Silver League hun borst nat maken.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League