Softbal

Try-outs voor CTO in Amsterdam

Try-outs voor CTO in Amsterdam

De honkbalpitchers werkten op maandag met pitching coach Robin van Doornspeek en analist Erik de Vlieger

Van 20 tot en met 23 januari worden er op het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Amsterdam try-outs georganiseerd voor de nieuwe jaargang van het CTO in augustus.

Onder de deelnemers zitten natuurlijk veel bekende gezichten uit de selecties van U15 (honkbal) en U16 (softbal) en daaronder ook bekende honkbal- en softbalnamen als bijvoorbeeld van ’t Klooster, Crouwel, Sluijter en Collins.

In de prachtige hal van het CTO in Amsterdam-West wordt er deze week vooral aandacht besteed aan slaan, pitching en running. Op maandag werd er in de slagkooien geslagen en werd onder meer de exit velocity van de slagmannen en -vrouwen gemeten. De pitchers gooiden op de catchers en deden de zogenaamde run and gun-drill, waarbij zij met een aanloop zo hard mogelijk in het net richting de speedgun moesten gooien. Daarnaast werd, om alles zo goed mogelijk te meten, ook de Rapsodo ingezet. Dit apparaat meet onder meer de spin rates en de horizontale en verticale break van de pitches.

CTO programma

Elk jaar stroomt een nieuw aantal talenten in bij het CTO Programma, waarin de jongeren intern gaan in Amsterdam en twee keer per dag trainen onder leiding van de talentcoaches van de KNBSB. Uit dat programma stromen uiteraard ook spelers en speelsters uit. Dit jaar is een groot aantal honkballers en softbalsters vanuit het CTO vertrokken naar Amerika om daar op collegeniveau te spelen. Voorbeelden hiervan zijn Delano Selassa, Luuk ter Beek en Jeandro Tromp (Arizona Western College), Marijn Crouwel (Odessa Texas) en Sterre den Duijn en Yindi Beekveldt (Florida South Western College).

Middels deze try-out kunnen de coaches bepalen welke talenten er in augustus in de nieuwe jaarlaag aansluiten.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal