Honkbal

Rick van den Hurk te gast bij voetballers PSV

Rick van den Hurk te gast bij voetballers PSV

Rick van den Hurk op de foto met Ritsu Doan tijdens zijn bezoek aan PSV (Foto: PSV International/Twitter)

Rick van den Hurk werd afgelopen seizoen voor de vierde keer kampioen in de Japanse NPB met zijn Fukuoka SoftBank Hawks. In het komende seizoen gaat hij samen met zijn nieuwe teamgenoot Wladimir Balentien op jacht naar een nieuwe titel. Ondertussen bereid hij zich in Nederland voor op het nieuwe seizoen.

Eerder deze week werd van den Hurk uitgenodigd door zijn jeugdliefde: PSV. Rick honkbalde in zijn jeugd bij de Eindhovense vereniging, maar was ook fan van de voetbaltak. Daar speelt dit seizoen voor het eerst Japanner Ritsu Doan en dus was het hoog tijd voor een ontmoeting tussen de Nederlandse Japanner en de Japanse Nederlander!

De twee topsporters wisselden gesigneerde ballen uit en spraken over de uitdagingen die een loopbaan als topsporter met zich meebrengt, zeker wanneer je in het buitenland speelt. Verder werd er gesproken over hun dromen, over lekker eten, over de rivaliteit tussen de Hawks van van den Hurk en de Giants, het favoriete team van Doan, en tenslotte ook nog over vrouwen, aldus van den Hurk op zijn Instagram:

https://www.instagram.com/p/B7jVmTAg_0I/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal