Calten Daal ruilt Cincinnati Reds in voor Minnesota Twins.

Honkbal

Nieuwe clubs voor Calten Daal en Juremi Profar

Nieuwe clubs voor Calten Daal en Juremi Profar

Calten Daal ruilt Cincinnati Reds in voor Minnesota Twins.
Calten Daal ruilt Cincinnati Reds in voor Minnesota Twins.
Foto: © Freek Bouw

Ook internationals Calten Daal en Juremi Profar hebben onderdak gevonden bij een nieuwe club. De Curaçaose free-agents hebben overeenkomsten afgesloten met respectievelijk Minnesota Twins en Boston Red Sox. Vier maanden geleden prolongeerde Daal met het Nederlands Koninkrijksteam nog de Europese titel.

Deze winter heeft gezorgd voor een enorme verschuiving van spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam. Eerder wisselden onder meer Chadwick Tromp (San Francisco Giants), Jurickson Profar (San Diego Padres), Didi Gregorius (Philadelphia Phillies), Ray-Patrick Didder (San Diego Padres) en Jonathan Schoop (Detroit Tigers) al van club.

Nu hebben ook de 26-jarige Calten Daal en de 23-jarige Juremi Profar een nieuwe werkgever gevonden. Voor beide spelers wordt het hun tweede club uit hun profcarrière. Afgelopen november speelden Daal en Profar samen voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier12.

Free-agent

Daal debuteerde in het seizoen 2013 voor Cincinnati Reds. De afgelopen jaren wisselde de korte stop tussen de Class A Advanced Florida State League en de AA Southern League. In die laatste competitie speelde de international afgelopen seizoen 82 wedstrijden voor Chattanooga Lookouts. Daarin kwam hij tot een slaggemiddelde van .301. Afgelopen november werd Daal free-agent. Gisteren werd Daal samen met zes andere spelers gecontracteerd door Minnesota Twins.

Ook Juremi Profar werd afgelopen november free-agent. Hij tekende onlangs een overeenkomst bij Boston Red Sox. Het jongere broertje van Major Leaguer Jurickson Profar komt over van Texas Rangers. Voor deze organisatie keerde Juremi Profar dit jaar terug bij het Triple A-team Nashville Sounds, het team waarvoor de derde honkman al in zijn tweede seizoen als profhonkballer debuteerde. In 2014 mocht hij twee wedstrijden meespelen, afgelopen zomer volgden nog eens 23 wedstrijden. Het merendeel van het seizoen speelde Profar voor Frisco RoughRiders in de Double A Texas League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal