Curaçao Neptunus in actie tegen Fortitudo Bologna.

ECC 2021

Curaçao Neptunus in eerste ronde tegen titelverdediger

Curaçao Neptunus in eerste ronde tegen titelverdediger

Curaçao Neptunus in actie tegen Fortitudo Bologna.
Curaçao Neptunus in actie tegen Fortitudo Bologna.
Foto: © Rob Jelsma

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben een zware loting gekregen voor de European Champions Cup. De Rotterdamse ploeg van hoofdcoach Ronald Jaarsma treft direct in de eerste ronde titelverdediger Fortitudo Bologna. Deze ploeg was vorig jaar juni de eerste Italiaanse club in zes jaar tijd die Europees clubkampioen werd. L&D Amsterdam werd op zijn beurt ingedeeld bij het Italiaanse ASD Nettuno Baseball City.

De organisatie van de European Champions Cup werd vorig jaar november door de Europese honkbalbond CEB al toegewezen aan Arrows Ostrava. Daarmee keert het belangrijkste Europese clubtoernooi voor het eerst sinds 2014 terug naar Tsjechië. Na zijn Europese debuut in 2019 keert Arrows Ostrava voor het tweede jaar op rij terug in de European Champions Cup. Fortitudo Bologna is op het Arrows Family Park de titelverdediger. De Italiaanse kampioen maakte vorig jaar in eigen huis een einde aan de Nederlandse hegemonie, die tussen 2015 en 2018 titels opleverde voor Curaçao Neptunus (2015, 2017 en 2018) en L&D Amsterdam (2016).

Ten opzichte van vorig jaar is het deelnemersveld op twee plaatsen gewijzigd. België raakte door de laatste plaats van Deurne Spartans vorig jaar zijn plaats in de European Champions Cup kwijt. Zodoende kreeg Duitsland een tweede startbewijs, waardoor de Duitse nummer twee Bonn Capitals opnieuw terug kan keren op het hoogste Europese clubtoernooi. De honkballers uit Bonn verloren vorig jaar de Duitse titel aan Heidenheim Heideköpfe, dat zich daarmee na een jaar afwezigheid weer verzekerde van deelname aan de European Champions Cup.

Twee poules

Italië wordt dit jaar behalve door Bologna vertegenwoordigd door ASD Nettuno Baseball City. Het is daarmee voor het eerst sinds 2014 dat Nettuno weer deelneemt aan het hoogste Europese clubtoernooi. De laatste keer dat Nettuno Europees clubkampioen werd, was in 2009 toen in de FInal Four achtereenvolgens werd gewonnen van Corendon Kinheim en Fortitudo Bologna.

De acht teams zijn voor de European Champions Cup verdeeld over twee poules. Curaçao Neptunus is in poule A ingedeeld met titelverdediger Fortitudo Bologna, het Duitse Heidenheim Heideköpfe en Rouen Huskies uit Frankrijk. In poule B treft L&D Amsterdam het Italiaanse ASD Nettuno Baseball City, de Tsjechische gastheer Arrows Ostrava en het Duitse Bonn Capitals. De European Champions Cup wordt gespeeld van dinsdag 2 tot en met zondag 9 juni 2020.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021