HHW 2020

Deelnemersveld Honkbalweek Haarlem bekend

Deelnemersveld Honkbalweek Haarlem bekend

Het deelnemersveld van de 30e editie van de Honkbalweek Haarlem werd op dinsdag bij de Kick-Off meeting bekendgemaakt. (Foto: Honkbalweek Haarlem)

Tijdens een geslaagde partnerbijeenkomst in Villa Westend in Haarlem werd door de organisatie van de Honkbalweek Haarlem het deelnemersveld van de 30e editie bekendgemaakt. Naast Team Kingdom of the Netherlands is Cuba in dit veld de meest opvallende deelnemer.

De Cubanen keren speciaal voor de jubileumeditie van de Honkbalweek terug naar Haarlem en waar zij in de laatste jaren vanwege een druk programma nog wel eens een selectie stuurde die uit voornamelijk talenten bestond, hebben zij aangegeven dit jaar met de sterkste selectie aan te zullen treden.

Net als Team Kingdom of the Netherlands proberen de Cubanen zich de komende maanden nog te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Voor Cuba zijn er nog twee kansen: het Amerikaanse OKT en – als zij tweede of derde worden – het intercontinentale OKT.

Naast Oranje en Cuba keert ook titelverdediger Japan terug en ook Duitsland en Taiwan zullen in 2020 opnieuw deelnemen aan de Honkbalweek. Voor de zesde deelnemer is de organisatie nog in gesprek met een aantal Amerikaanse collegeteams.

Honkbalcoryfeeën aan het woord

De bijeenkomst op werd op dinsdagavond opgeluisterd met interviews door Frank Snoeks (bekend van de NOS) en Simon Zwartkruis (Voetbal
International, schrijver van biografie van Clarence Seedorf en Memphis Depay). De twee gerenommeerde journalisten hadden drie bijzondere honkbalcoryfeeën aan tafel: Robert Eenhoorn (algemeen directeur van AZ, voorheen speler van de New York Yankees en voormalig bondscoach en TD van het Koninkrijksteam), Jan Hijzelendoorn (voormalig international, huidig 2020 Partner van de KNBSB) en Robin van Doornspeek (voormalig international, nu pitching coach van het Koninkrijksteam). Ze vertelden over hun indrukwekkende carrières en de rol van de Honkbalweek in hun honkballende leven.

Eenhoorn: ‘Als je als klein jongetje op de tribune zit tijdens de Honkbalweek, wil je maar één ding: ooit ook daar op dat veld staan.’ Wie er dit jaar voor Oranje op het veld staan, is nog even afwachten. Ook de kaartverkoop is nog niet gestart, maar zet deze data vast in je agenda: 26 juni tot en met 5 juli

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2020