Honkbal

Giants nodigen Tromp uit voor MLB Spring Training

Giants nodigen Tromp uit voor MLB Spring Training

De Arubaanse catcher Chadwick Tromp, die eerder deze winter een contract tekende bij de San Francisco Giants, is door zijn nieuwe ploeg uitgenodigd voor Major League Spring Training als een zogenaamde non-roster invitee.

Dat betekent dat Tromp, die een Minor League contract getekend heeft bij de ploeg uit San Francisco, zich als Minor Leaguer toch bij de Major Leaguers mag voegen in Scottsdale, Arizona waar de Giants hun Spring Training complex hebben.

Tromp is één van 18 non-roster invitations bij de Giants en één van de drie catchers die is toegevoegd aan het Spring Training roster. In Spring Training zijn daarnaast de twee catchers die al op het 40-man roster staan aanwezig: superster Buster Posey en Aramis Garcia, die in twee seizoenen niet verder kwam dan 37 wedstrijden voor de Giants. Tromp moet in Spring Training proberen Garcia’s plek op het roster te bemachtigen voor het reguliere seizoen.

MLB

In ander MLB nieuws komt de naam van Carter Kieboom de laatste tijd regelmatig voorbij. Kieboom krijgt bij de Nationals tijdens Spring Training de kans om de lege plek die Anthony Rendon als free agent achterliet op het derde honk in te vullen. Kieboom staat nog altijd te boek als een groot talent en liet op Triple-A niveau al hele mooie dingen zien. In korte tijd op het allerhoogste niveau kwam het er nog niet uit, maar Kieboom is nog altijd pas 22 en lijkt dus de kans te krijgen bij de Nationals.

Een andere optie is nog dat de Nationals kiezen voor een trade met de Chicago Cubs voor derde honkman Kris Bryant, maar in dat geval zou Kieboom waarschijnlijk naar de Cubs gestuurd worden en daar de kans krijgen om zich te bewijzen. Het wordt een spannende lente dus voor de jongste Kieboom broer. Spencer, die zijn hele loopbaan uitkwam in de organisatie van de Nationals, is nog altijd free agent.

Hensley Meulens heeft zijn eerste werkdag bij de New York Mets in Port St. Lucie, Florida er al op zitten. Meulens was in de running om de nieuwe manager te worden bij de Mets, nadat Beltran vertrok voordat hij ook maar een wedstrijd aan het roer stond. De keuze van de Mets viel echter op Luis Rojas en Meulens blijft de bench coach in New York.

https://www.instagram.com/p/B8MAel5ADsK/

Free agents

Na afloop van het seizoen waren er veel internationals van Team Kingdom of the Netherlands die free agent werden. Van die grote groep heeft nu alleen Ademar Rifaele nog geen nieuw contract getekend.

Voormalig Major Leaguers Jair Jurrjens en Roger Bernadina spelen volgend jaar namelijk samen bij Uníon Laguna in de Mexicaanse competitie.

https://www.instagram.com/p/B6T65wLBKlc/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal