De organisatie van de European Cup Winners Cup is toegewezen aan Saronno in Italië.

Softbal

Europese clubtoernooien toegewezen aan Italië

Europese clubtoernooien toegewezen aan Italië

De organisatie van de European Cup Winners Cup is toegewezen aan Saronno in Italië.
De organisatie van de European Cup Winners Cup is toegewezen aan Saronno in Italië.
Foto: © Saronno Softball

Met de toewijzing van de organisatie van de European Cup Winners Cup aan het Italiaanse Saronno zijn de speelsteden voor de twee belangrijkste Europese clubtoernooien bekend. Eerder werd het Italiaanse Friuli al aangewezen als locatie voor de European Premiere Cup.

De European Premiere Cup keert voor het derde jaar op rij terug in Italië. De afgelopen twee jaren werd het Europese clubtoernooi gehouden in Forli en Bollate. Met de toewijzing van de Cup Winners Cup aan Saronno worden nu zelfs twee Europese clubtoernooien in Italië gehouden.

De laatste keer dat beide toernooien in hetzelfde land werden gehouden, was in 2015 toen de twee toernooien in Praag werden gehouden en met Bussolengo en Forli twee Italiaanse winnaars hadden. Ook vorig jaar gingen de hoofdprijzen naar Italiaanse clubs. In de finale om de European Premiere Cup versloeg Bollate met 4-3 landgenoot Bussolengo. In Praag verloor Terrasvogels de finale van de Cup Winners Cup met 4-2 van Forli.

Voorkeur

De toewijzing van Saronno als speellocatie voor de 29e editie van de European Cup Winners Cup gebeurde vandaag tijdens de bijeenkomst van de technische commissie van de Europese softbalbond ESF in Vilnius (Litouwen). De Italiaanse stad kreeg van de deelnemende nationale bonden de voorkeur boven Moskou, de andere kandidaat.

Dit betekent dat de softbalsters van Olympia Haarlem deze zomer afreizen naar Saronno. De Haarlemse club verzekerde zich met plaatsing voor de Holland Series vorig jaar van deelname aan de Cup Winners Cup.

Debuut

Het wordt de derde keer dat Olympia Haarlem aan dit toernooi deelneemt. Zowel in 2016 als 2017 werd de Haarlemse ploeg winnares van dit clubtoernooi. Landskampioen ROEF! maakt deze zomer haar Europese debuut als de club afreist naar Friuli om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Premiere Cup.

Zowel de European Premiere Cup als de European Cup Winners Cup worden dit jaar gehouden van maandag 17 tot en met zondag 22 augustus. Voor Friuli wordt dat het tweede grote internationale toernooi van het seizoen. Van 7 tot en met 13 juli is deze Italiaanse stad ook de gastheer voor het Europees kampioenschap.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal