Golden League

Het geheim van Rotterdam

Het geheim van Rotterdam

Na The Cup (foto) werd in 2020 door Neptunus ook al het ROEF! Indoor Pre-Season Tournament gewonnen (Foto: Olaf Tompot)

Tekst: Herman Hiemstra

Met twee klinkende toernooizeges is het eerste damesteam van Neptunus softbal aan een geweldig voorseizoen bezig. Is dit de voorbode voor een knallend seizoen in de Silver League? Gaan de dames regelrecht en ongeslagen richting het kampioenschap?

Dat zal nog moeten blijken, zegt Sybe Stuij – een van de coaches van de succesvolle formatie. “We zijn goed begonnen, het verrast onszelf ook wel een beetje. Maar er zijn tussen indoor- en outdoorwedstrijden natuurlijk wel wat verschillen. En daar hebben wij tot op zekere hoogte goed gebruik van kunnen maken.”

Goede pitching is een voordeel bij indoorwedstrijden

“Als je indoor speelt, dan zijn de teams met een goed stel werpers ontegenzeggelijk in het voordeel. Dat voordeel hebben we – zeker in Schiedam – goed benut. Maar alleen met goede pitchers kom je er niet. We hebben een goede slagploeg en een team dat nu al verdedigend steengoed op elkaar is ingespeeld. Dat is een enorm voordeel dat we straks in de echte competitie ook hopen uit te buiten.”, aldus Stuij.

Op mijn vraag hoe het gelukt is om zo snel de onderlinge samenwerking al op dit niveau te hebben komt een lang antwoord.

“Over de samenstelling van het team is lang nagedacht. De mix van ervaren speelsters en talentvolle, jonge speelsters is niet uit de lucht komen vallen. Daarnaast is er ook geselecteerd op leergierigheid en passie voor de sport. Verder hebben we een heel duidelijk doel voor ogen met het team en met de individuele spelers. De speelsters weten ook heel goed wat hun rol is in het geheel. Als laatste is er natuurlijk ook tijd geïnvesteerd in informeel samenzijn waardoor de vijf nieuwe speelsters rustig konden wennen aan het team en vice versa.”

De eerste echte krachtproef buiten

Binnen enkele weken komt de eerste echte krachtproef in de buitenlucht. “Op 27, 28 en 29 maart verdedigen wij de vorig jaar gewonnen titel in de Haarlem Series. De tegenstanders zijn dan: Onze Gezellen, Terrasvogels en Sparks. Na die dagen zien we exact hoe ver we zijn met onze voorbereiding.”

Het echte werk – de competitie – begint zaterdag 18 april aanstaande in het Neptunus Familiestadion  in Rotterdam met een zogenoemde double header tegen UVV.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League