HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam haalt Shairon Martis

L&D Amsterdam haalt Shairon Martis

Pitcher Shairon Martis ontvangt de felicitaties van catcher Dashenko Ricardo na de winst op Zuid-Afrika tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi.
Foto: © WBSC

Shairon Martis krijgt in april de kans om zijn debuut te maken in de hoofdklasse. Hoofdklasser L&D Amsterdam haalt de voormalig Major Leaguer naar Nederland. Afgelopen november kwam de Curaçaose pitcher zonder club te zitten, nadat Lincoln Saltdogs zijn contract niet had verlengd.

Met Shairon Martis krijgt de verdediging van de Amsterdamse landskampioen een enorme impuls. De 32-jarige international is vanaf 2005 actief geweest als profhonkballer voor verschillende clubs in de Verenigde Staten, Taiwan, Venezuela en de Dominicaanse Republiek. In dienst van Washington Nationals bereikte Martis is 2008 de Major League. In twee seizoenen speelde hij voor de hoofdmacht van deze club twintig wedstrijden. In 2013 maakte hij voor zes wedstrijden kortstondig zijn rentree in de Major League in dienst van Minnesota Twins.

Sinds 2015 komt Shairon Martis uit voor Lincoln Saltdogs in de American Association. Hij speelde voor deze onafhankelijke profclub onder meer samen met internationals Dashenko Ricardo, Curt Smith en Randolph Oduber. Waar Smith eind november een nieuw contract kreeg aangeboden, kregen Oduber en Martis een week eerder te horen dat hun overeenkomst niet werd verlengd.
Martis kwam in vijf opeenvolgende seizoenen voor Lincoln Saltdogs in 52 wedstrijden als startend pitcher in actie. Slechts één speler startte als pitcher meer duels in de historie van Lincoln Saltdogs. Bovendien is Martis de nummer 3 met 24 overwinningen en de nummer 5 met 96 gespeelde wedstrijden in de reguliere competitie.

Mooie aanvulling

Doordat Martis geen nieuwe club heeft gevonden, heeft L&D Amsterdam de international in kunnen lijven voor het aankomende seizoen. Martis is daarmee de vierde voormalig profpitcher geworden die aan de selectie van de nieuwe hoofdcoach Michael Duursma is toegevoegd. Eerder werd de selectie van de landskampioen al versterkt met internationals Juan Carlos Sulbaran, Donny Breek en Matz Schütte. “Fantastisch dat een speler van zijn kaliber bij ons komt spelen”, laat hoofdcoach Michael Duursma in een eerste reactie weten. “Als pitcher en persoon een mooie aanvulling op onze selectie.”

De transfer van Martis naar L&D Amsterdam stelt de 32-jarige pitcher van Curaçao ook in staat om met het Nederlands Koninkrijksteam deel te nemen aan het Olympisch kwalificatietoernooi. Vorig jaar werd Martis met Oranje Europees kampioen. Met de nationale ploeg nam hij sinds 2006 in 27 interlands verder onder meer deel aan de World Baseball Classic en het wereldkampioenschap van 2011. Martis is nog altijd de enige pitcher op de WBC met een no-hitter. “Geweldig dat het gelukt is zo’n speler naar Amsterdam te krijgen. We gaan met veel vertrouwen het nieuwe seizoen in”, aldus L&D Amsterdam-voorzitter Koen Gijsbers.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse