Sherten Apostel tijdens het U18 wereldkampioenschap in 2018.

Honkbal

Ook Sherten Apostel in Big League Camp

Ook Sherten Apostel in Big League Camp

Sherten Apostel tijdens het U18 wereldkampioenschap in 2018.
Sherten Apostel tijdens het U18 wereldkampioenschap in 2018.
Foto: © WBSC

Spring Training is begonnen in de Major League. De pitchers en catchers hebben zich begin vorige week al op de Spring Training complexen van hun respectievelijke teams gemeld in Florida of Arizona en inmiddels zijn ook de veldspelers gearriveerd. Het grote circus kan dus weer beginnen!

Dat betekent dat we eindelijk weer de grote mannen als Didi Gregorius, Xander Bogaerts en Kenley Jansen in actie gaan zien. Eerder las je op Honkbalsite dat ook Chadwick Tromp bij de Giants in Big League Camp aanwezig is, maar ook de talentvolle jeugdinternational Sherten Apostel zullen we de komende maand in actie zien in Spring Training.

Apostel geldt als één van de grootste talenten in de organisatie van de Texas Rangers en is, om het te beschermen voor de Rule 5 draft, toegevoegd aan het 40-man roster van zijn ploeg. Onderdeel uitmaken van het 40-man roster brengt allerlei voordelen met zich mee. Elke speler op dit roster wordt uitgenodigd voor Big League Spring Training, waar je met alle Major Leaguers op het veld staat, gebruik kan maken van alle Major League faciliteiten en – niet onbelangrijk – betaald wordt tijdens Spring Training. Dat worden Minor Leaguers namelijk niet(!).

Voor Apostel, de 20-jarige derde honkman die al eens uitkwam voor zowel Team Kingdom of the Netherlands U18 als U23, is het niet de eerste keer dat hij uitkomt in MLB Spring Training, maar waar het vorig jaar nog bij één wedstrijd bleef, is hij er nu dus vanaf het begin bij.

Game time!

Apostel zou morgen zo maar eens de eerste speler uit het Koninkrijk kunnen zijn, wanneer zijn Rangers het in Surprise, Arizona opnemen tegen de Kansas City Royals. Een dag later begint de rest van de league aan hun oefenseizoen. Dat betekent dat wij vanaf volgende week ook weer met de MLB Updates gaan beginnen.

Naast de Big Leaguers kunnen we ook spelers als Juremi Profar (Red Sox), Zander Wiel en Calten Daal (Twins), Ray-Patrick Didder (Padres) en Hendrik Clementina (Reds) verwachten. Ook Minor Leaguers worden met enige regelmaat (en vaak vooral voor uitwedstrijden) aan het roster toegevoegd. Een naam die we zeker ook in de gaten moeten houden is Shervyen Newton. Deze Curaçaoënaar staat in de top-10 prospects van de New York Mets van Hensley Meulens en zou dus zomaar eens zijn opwachting kunnen maken bij de hoofdmacht deze lente.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal