Calten Daal in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier12.

Honkbal

Debuut Calten Daal voor Minnesota Twins

Debuut Calten Daal voor Minnesota Twins

Calten Daal in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier12.
Calten Daal in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier12.
Foto: © WBSC

Na vier jaar heeft korte stop Calten Daal vandaag zijn rentree gemaakt tijdens Spring Training van Major League Baseball. Het was bovendien zijn debuut voor de hoofdmacht van Minnesota Twins, de club die de international eind vorige maand contracteerde. Minnesota Twins speelde vandaag tegen Pittsburgh Pirates zijn eerste wedstrijd van dit jaar in de Grapefruit League.

In dienst van Cincinnati Reds speelde Daal in drie seizoenen met de hoofdmacht mee in de Cactus League van Spring Training. In 2013 en 2015 in één officiële wedstrijd, in 2016 in twaalf duels. In dat jaar kwam hij tot een slaggemiddelde van .167. Door onder meer blessureleed kreeg hij hierna geen kans meer om deel te nemen aan Spring Training van zijn Major League-club.

De clubleiding van Minnesota Twins riep de Curaçaose international vandaag wel op voor de hoofdmacht. In het LECOM Park in Bradenton (Florida) kwam de 26-jarige Calten Daal vandaag in de negende inning als pinch-hitter in het slagperk. Het was de eerste wedstrijd voor de korte stop voor zijn nieuwe ploeg. Op dat moment had Minnesota Twins al een beslissende 2-1 voorsprong genomen, door twee punten in de derde inning.

Zander Wiel

Als vervanger voor Peter Mooney sloeg Daal een pitch van de nieuwe pitcher Blake Cederlind voor de eerste uit richting het tweede honk. In de tweede helft van de negende inning bleef Daal als korte stop in de wedstrijd, waarbij hij voor de eerste uit van de tweede helft van de negende inning zorgde. Beide teams scoorden niet meer in hun laatste slagbeurt.

Eén van de twee punten van Minnesota Twins werd in de derde inning gescoord door eerste honkman Zander Wiel. Hij had even daarvoor de derde inning geopend met vier wijd. Voor Wiel was het het derde jaar op rij dat hij door zijn club was uitgenodigd om deel te nemen aan Spring Training met de hoofdmacht. In 2018 speelde hij mee in één wedstrijd, vorig jaar kwam hij uit in negen duels. De 27-jarige Wiel is de zoon van de op Curaçao geboren Randy Wiel, in Nederland zeer bekend als onder meer voormalig bondscoach van de nationale basketbalploeg.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal