Honkbal

Deze week update van WBSC over OKT?

Deze week update van WBSC over OKT?

Kan het OKT, ondanks het coronavirus, gewoon in Taiwan gespeeld worden? En mag China dan meedoen? De WBSC komt waarschijnlijk deze week met een update (Foto: WBSC)

Vorige week blikten wij op Honkbalsite al vooruit op het intercontinentale Olympisch Kwalificatie Toernooi in Taiwan, waar Team Kingdom of the Netherlands begin april een laatste kans krijgt om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokyo. In dat artikel werd het coronavirus al genoemd als een mogelijke spelbreker.

Inmiddels raakt de sportwereld steeds meer in de ban van het beruchte virus. In Italië werden zelfs al meerdere sportwedstrijden, waaronder een jeugdhonkbaltoernooi afgelast. En in de regio Zuid-Oost Azie wordt vrijwel elk sportevenement uitgesteld of afgelast.

Wat dit betekent voor het OKT honkbal blijft onduidelijk, want de World Baseball and Softball Confederation (WBSC) heeft drie weken voor het laatst gerefereerd aan het virus met de volgende tekst: “However at this moment there are no concrete plans or decisions to change the status of any events.”

Eind vorige week kwam het nieuws via een Tweet van een Engelstalige volger van het Taiwanese honkbal naar buiten dat er op dinsdag door de WBSC besloten zal worden wat er met het toernooi gaat gebeuren.

Volgens dit account zijn er drie opties:
1. Het toernooi wordt gespeeld zonder China
2. Het toernooi wordt verplaatst naar juni
3. De Taiwanese regering geeft China toestemming om, ondanks de travel ban, naar Taiwan af te reizen.

De kans dat, te midden van alle commotie rondom het coronavirus, de Taiwanese regering besluit om China toestemming te geven om naar Taichung te vliegen, lijkt erg klein. Het verplaatsen van het toernooi naar juni is verre van optimaal. Iedereen zit dat middenin hun nationale competitie, heeft er in de planning van die competities geen rekening mee gehouden dat er een stop moet komen en bovendien zit het kwalificatietoernooi dan ontzettend dicht op de Spelen zelf. De meest voor de hand liggende optie van deze drie is uitsluiting van China, maar ook dat is een beslissing die de WBSC niet gemakkelijk zal maken.

Voorbereiding

Op dinsdag zou er dus meer bekend moeten zijn. In Amsterdam bereidt Team Kingdom of the Netherlands zich ondertussen voor op een toernooi dat gewoon op 1 april start. In de zaal van BP Sports werd vandaag voor het eerst live batting practice genomen. Op ons Instagram account zie je hier beelden van:

https://www.instagram.com/p/B88iBn_gC_2/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal