Honkbal

MLB Update: Spring Training is begonnen

MLB Update: Spring Training is begonnen

Chadwick Tromp heeft zijn Spring Training debuut gemaakt voor de hoofdmacht van de San Francisco Giants Foto: Freek Bouw – Phrake Photography

Het is eindelijk weer zover! De lente is in aantocht en het honkbalseizoen staat voor de deur. In Arizona en Florida is het voorseizoen van de MLB begonnen met wedstrijden in de Cactus League en de Grapefruit League.

Vanaf nu nemen we je weer elke week mee in een rondje langs de velden waar de “Kingdom Boyz” spelen. In Spring Training is die groep een stuk uitgebreider en beginnen we met de mannen die we zeker terug zien op het MLB roster van hun organisatie en daarna komen de spelers die strijden voor een plekje in de hoofdmacht en de prospects, die nu al een kans krijgen om te laten zien wat zij kunnen.

Het is nog erg vroeg in Spring Training – we zijn nog niet eens een week onderweg – en dat betekent dat de supersterren nog niet veel in actie komen. Ze spelen doorgaans om de wedstrijd en als ze spelen krijgen zij twee of drie at bats per wedstrijd. Voor Albies vormt dat duidelijk geen probleem om toch in een ritme te komen. Hij is goed begonnen bij de Braves en zal een belangrijke schakel zijn in hun strijd met de Nationals om de division title in de NL East.

Bogaerts heeft nog niet gespeeld voor de Red Sox. Er zijn geen verontrustende berichten over blessures te vinden dus de kans is groot dat hij zijn Spring debuut snel gaat maken. Ondertussen vertelde hij dat zijn eilandgenoot Chadwick Tromp, die bij de Giants strijdt om de positie als backup catcher, regelmatig bij hem om advies vraagt:

Voor Didi wordt 2020 een belangrijk jaar. De korte stop kende in 2019 een wat teleurstellend seizoen dat grotendeels te danken was aan zijn elleboogblessure en het langdurige herstel daarvan. Bij de Phillies tekende Gregorius een eenjarig contract. Als hij terug kan keren naar de vorm van 2017 en 2018 is de kans groot dat er komende winter een veel groter contract voor hem klaar ligt.

Voor relief pitchers, zoals Kenley Jansen, duurt Spring Training eigenlijk veel te lang. Jansen zal waarschijnlijk aan ongeveer 7 tot 10 innings meer dan genoeg hebben om zichzelf klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Zijn eerste outing deze lente was een goede (1 IP, 2 K’s) en daar was hij zelf ook tevreden mee.

Voor Profar zijn de San Diego Padres zijn derde organisatie in drie seizoenen. Voor de tweede winter op rij was hij betrokken bij een trade. In 2018 werd hij door de Texas Rangers naar de Oakland Athletics gestuurd. Bij de A’s kon hij nooit helemaal overtuigen en zo werd hij deze winter in San Diego herenigd met de man die hem ooit in de draft selecteerde bij de Rangers: Padres GM A.J. Preller. Voor de positie van startende tweede honkman moet Profar deze lente de strijd aan gaan met onder meer Brian Dozier, die vorige week een contract tekende bij San Diego.

Ook Jonathan Schoop speelt dit seizoen voor een nieuw team, voor hem is het zelfs de vierde organisatie in drie seizoenen. Nadat hij jarenlang voor de Baltimore Orioles speelde, kwamen daar in anderhalf jaar tijd ook de Milwaukee Brewers, de Minnesota Twins en nu de Detroit Tigers bij. Als een van de laatsten sloot hij aan bij de selectie voor Spring Training. Problemen met zijn visum zorgden ervoor dat hij vanaf Curaçao op filmpjes moest toekijken hoe zijn nieuwe teamgenoten al begonnen waren met trainen. Gelukkig kon hij op Curaçao met oud-Major Leaguer Randall Simon blijven trainen en stond hij zaterdag, tijdens de eerste wedstrijd van de Tigers gewoon in de basis.

Voor Andrelton Simmons wordt 2020 ook een spannend en belangrijk seizoen. Het is namelijk het laatste seizoen uit zijn huidige contract. Na afloop van dit seizoen is hij free agent, tenzij hij de Angels kan overtuigen om hem een contractverlenging aan te bieden. In een eerste reactie geeft Simmons aan de Amerikaanse pers aan er zelf niet te veel mee bezig te zijn.

Hij wil zijn slagprestaties verbeteren dit jaar en vooral fit blijven. Twee vervelende enkelblessures zorgden er in 2019 voor dat hij veel wedstrijden moest missen. Hij is deze winter iets afgevallen om zo wat druk van zijn enkels af te nemen. De Angels is er dit seizoen alles aan gelegen om de play-offs te bereiken. Zij hebben de beste speler in de league onder contract staan in Mike Trout en moeten nu de vruchten gaan plukken van zijn piekjaren. Mede daarom krijgt Simmons op het derde honk een nieuwe buurman in Anthony Rendon.

Minor Leaguers

Vorige week las je op Honkbalsite al dat Sherten Apostel, als speler op het 40-man roster, meespeelt met de grote mannen van de Texas Rangers tijdens deze Spring Training. Op zijn Instagram deelt hij in zijn story beelden van zijn eerste tweehonkslag.

https://www.instagram.com/p/B8pLq7pAVug/

Calten Daal tekende deze winter een Minor League contract bij de Minnesota Twins. Hij zal als Minor Leaguer de komende maand een aantal keer de kans krijgen om ook op het hoogste niveau te laten zien wat hij kan. Hij kwam in zijn debuut nog niet tot een honkslag.

Carter Kieboom lijkt op dit moment de favoriet om de positie van startende derde honkman te winnen bij de Nationals. Hij vult daarmee het gat op dat Andrelton Simmons’ nieuwe teamgenoot Anthony Rendon achterliet na zijn vertrek. Kieboom zou wel eens snel in het bovenste rijtje van de MLB Update kunnen komen te staan. Hij zal wel moeten presteren en vooral fit moeten blijven. Daar helpt teamgenoot Juan Soto hem een handje bij:

Voor Chadwick Tromp is het na een aantal zware seizoenen met een slepende schouderblessure ontzettend fijn om weer eens fit aan Spring Training te beginnen. En dan is hij ook nog eens een van de catchers die strijdt om de plek achter superster Buster Posey als backup. Zijn eerste hit heeft hij nog niet geslagen, maar de eerste hit by pitch is al binnen.

Op Twitter blikt hij kort terug op een zware periode in 2018 en 2019:

Voor het derde jaar op rij krijgt Zander Wiel, zoon van voormalig basketbalbondscoach Randy Wiel, de kans om zich in de kijker te spelen bij de Minnesota Twins in Spring Training. Dit jaar is hij goed begonnen. Zo sloeg hij op zondag al deze homerun:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal