Jurickson Profar gaat van Texas Rangers naar Oakland Athletics.

Honkbal

MLB Update: Profar en Wiel in topvorm

MLB Update: Profar en Wiel in topvorm

Jurickson Profar gaat van Texas Rangers naar Oakland Athletics.
Jurickson Profar gaat in San Diego de strijd aan met Brian Dozier om de positie van startende tweede honkman.
Foto: © Shugo Takemi

Woensdag is MLB Update-dag op Honkbalsite.com en nu Spring Training weer in volle gang is, is het dus weer hoog tijd voor een nieuwe update rondom de prestaties van de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden in Major League Spring Training.

Ozzie Albies is al aardig locked in. Het enige wat nog ontbreekt aan zijn goede start van Spring Training is een homerun en een RBI. Die zullen ongetwijfeld zeer snel volgen. Ondertussen maakte Albies rondom een wedstrijd tegen de Red Sox een paar bekende vrienden. Wie herken jij naast David Ortiz en Xander Bogaerts?

https://twitter.com/JavierGH1213/status/1234279689071579136

Bovenstaande foto bleek tot nog toe het belangrijkste wapenfeit van Xander Bogaerts deze lente. Hij liep tijdens de winter een lichte enkelblessure op en kwam nog niet in actie tijdens een wedstrijd. Daar komt vanavond verandering in:

Didi Gregorius speelde al wel, maar zijn belangrijkste wapenfeit in Spring Training waren tot nu toe de twee vrije lopen die hij kreeg. Dat de hits voor hem gaan komen, daar is geen twijfel over mogelijk. Ondertussen maken de fans in Philadelphia kennis met het multitalent dat Didi Gregorius is:

Kenley Jansen was niet tevreden met zijn prestaties in 2019. De closer van de Dodgers werkte deze winter met de pitching experts van Driveline. Het resultaat mag er wezen: zijn cutter is deze maand al gemeten op 92-94 mijl per uur, terwijl die vorig jaar niet boven de 92 mph uit kwam. Jansen focust zich bovendien op het gooien van een fastball en een slider naast zijn beroemde cutter. De resultaten zijn top: 9 batters faced, 6 strikeouts, 0 hits.

Jurickson Profar zag de Padres vorige week een concurrent binnenhalen voor de tweede honkpositie in Brian Dozier. Deze week antwoordde hij met goed spel en zijn eerste homerun:

Jonathan Schoop is net als Profar prima begonnen aan Spring Training bij zijn nieuwe team. Het zal geen makkelijk seizoen worden voor Schoop en de Detroit Tigers, die in de meeste voorspellingen worden gezien als een van de minste teams in MLB dit jaar. Schoop zal, samen met superster Miguel Cabrera, moeten zorgen voor de runs bij Detroit en daar is hij goed mee begonnen.

Simmons is er dit seizoen alles aan gelegen om in zijn laatste contractjaar vooral aanvallend beter te presteren. Zijn eerste hits zijn binnen, maar toch kijken we het liefst naar Simmons met een handschoen aan zijn handen:

Minor Leaguers

Sherten Apostel is theoretisch gezien een van de kandidaten voor de derde honkpositie bij de Texas Rangers en hij krijgt zijn kansen van manager Chris Woodward. Vooraf waren er vragen of hij defensief sterk genoeg was, maar de Rangers zijn erg onder de indruk van zijn defense. Nu moet hij het aanvallend nog iets beter gaan doen en wie weet is er een kans dat hij dit seizoen zijn Major League debuut maakt.

Voor Calten Daal zijn er in Spring Training nog weinig kansen geweest. Hij zal zich vooral in Minor League camp moeten bewijzen en hopen op nieuwe kansen in de hoofdmacht.

Carter Kieboom krijgt veel vertrouwen van Nationals manager Dave Martinez. Volgens Martinez is hij op dit moment de frontrunner voor de derde honkpositie bij de titelverdediger. Kieboom werd bovendien deze week door Keith Law van The Athletic bestempeld als het toptalent van de Washington Nationals:

Voor Tromp is Spring Training nog niet echt lekker begonnen. Hij komt zo nu en dan door een vrije loop of een geraakt werper op het honk, maar de Arubaanse catcher heeft zijn eerste honkslag nog niet geslagen. Wil hij nog kans maken om de back-up van Buster Posey te worden, dan zal hij moeten gaan slaan.

Wiel is van alle “Kingdom Boyz” het beste begonnen aan Spring Training. Hij sloeg al weer zijn tweede homerun en wordt door de fans in Minnesota al Zander ‘Real Deal’ Wiel genoemd. Kan hij een plekje op het 26-man roster van de Twins bemachtigen als hij zo doorgaat?

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal