Softbal

Umpire Arjan de Wever naar WK U18

Umpire Arjan de Wever naar WK U18

Umpire Arjan de Wever in actie tijdens het EK Herensoftbal

Onze ervaren landgenoot Arjan de Wever is komende zomer actief op het WK Softbal Onder 18. Voor het eerst mag de 41-jarige gediplomeerde WBSC umpire buiten de Europese grenzen duels tot een goed einde brengen en de Assendelver kijkt enorm uit naar dit avontuur.

Internationale jeugdtoernooien zijn dé ideale platformen voor spelers en speelsters met grote dromen. Toptalenten in het begin van hun loopbaan willen op jeugd WK’s en EK’s uiteraard dolgraag laten zien wat ze in huis hebben om op latere leeftijd ook in seniorentoernooien te schitteren. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Nederlands Koninkrijksteam Softbal Onder 18, dat deze zomer één van de deelnemende teams is aan de eerste editie van het WK in Peru van 21 tot en met 30 augustus. In het vliegtuig krijgen zij gezelschap van een eveneens eerzuchtige landgenoot, want Arjan de Wever maakt in Lima zijn intercontinentale debuut als umpire.

Arjan de Wever

Wereldwijd
De Wever werd in 2002 KNBSB scheidsrechter, is sinds 2008 aangesloten bij de European Softball Federation en behaalde in 2018 zijn WBSC- licentie, waardoor hij wereldwijd kan scheidsen, van Peru tot aan Pakistan. “Ik ben al erg lang bondsscheidsrechter in het softbal en heb altijd de ambitie gehad om hogerop te komen”, zegt De Wever. Ik heb veel ervaring opgedaan bij Europese toernooien en heb hard gewerkt om mijn WBSC-licentie te behalen, want ik heb een pittig seminar gevolgd in Italië. Scheidsen tijdens de ESF Cup en de Super Cup waren al geweldige ervaringen en de aanstelling voor het jeugd WK heb ik ook met gejuich ontvangen.”

Net als de getalenteerde speelsters van Team Kingdom, van wie De Wever er een aantal persoonlijk kent, hoopt de umpire veel te leren van het WK. “Ik hoop veel te leren van de wedstrijden, interessante gesprekken te voeren met ‘collega’s’ en veel nieuwe mensen te leren kennen. En uiteraard ga ik genieten van deze fantastische ervaring, want ik verwacht veel spektakel.”

Overigens wil De Wever benadrukken dat zijn trip naar Peru alles behalve een vakantie zal zijn. Het WK wordt in één week gespeeld en het deelnemersveld bestaat uit zestien landen. Dat betekent dat De Wever flink wat duels moet leiden. “Ik moet aan de bak en heb er veel zin in. Voor dit soort toernooien heb ik hard gewerkt. Uiteraard hoop ik ook dat ons Kingdom team goed gaat presteren in Peru. Ik ben pas 41 en ambitieus: hopelijk ben ik in de toekomst present op het WK voor senioren.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal