Hoofdklasse start een week eerder

De Hoofdklasse start vanwege de verplaatsing van het OKT een week eerder dan oorspronkelijk gepland (Foto: Robert Bos)

Het seizoen 2020 in de Honkbal Hoofdklasse begint een week eerder dan oorspronkelijk gepland. Opening Day is in de Hoofdklasse daarom nu op donderdag 16 april. Deze beslissing heeft de KNBSB genomen in reactie op het verplaatsen van het intercontinentale Olympisch Kwalificatie Toernooi door de wereldbond (WBSC).

Het OKT, dat voor Team Kingdom of the Netherlands de laatste kans vormt op plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokyo, zou plaatsvinden in Taiwan van 1-5 april. Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft de WBSC vorige week echter besloten om het toernooi te verplaatsen naar juni (17-21).

Dit heeft gevolgen voor de Nederlandse hoofdklasse, die nu in juni voor twee extra speelronden stilgelegd moet worden. Voor deze twee extra speelweekenden is in overleg met de Honkbal Hoofdklasseverenigingen ruimte gemaakt in het wedstrijdschema. De reguliere competitie start dus één week eerder (donderdag 16 april in plaats van donderdag 23 april). En in de vervolgcompetitie en play-offs is één speelweekend gecreëerd door het organiseren van:

  • In de vervolgcompetitie voor de Bovenste-4 een best-of-5 serie (in plaats van drie speelronden)
  • In de play-offs voor de OK#1 vs. HK#8 een best-of-3 serie.

Om dit op te vangen, is besloten om de start van de competitie een week naar voren te halen. Ook aan het eind van de competitie wordt er een aanpassing gedaan. In plaats van een enkele competitieronde voor de top-4 is er gekozen voor een play-off systeem waarin in twee best-of-three series wordt gestreden om een plek in de Holland Series.

Titelverdediger L&D Amsterdam opent het seizoen nu op 16 april met een thuiswedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers, terwijl recordkampioen en uitdager Curaçao Neptunus start met een uitwedstrijd tegen Twins Oosterhout. Het volledige aangepaste wedstrijdprogramma voor de Honkbal Hoofdklasse staat op de website van de KNBSB.

Live Streaming

In samenwerking met de verenigingen en partners 360 Sports Intelligence en Eyecons zal de KNBSB komend seizoen alle wedstrijden van de Hoofdklasse in beeld brengen met livestreams en in samenvattingen.

Deze beelden zullen worden uitgezonden op het platform van Eyecons en de websites en overige communicatiekanalen van de verenigingen en de KNBSB. Interim-Directeur Stefaan Eskes is erg blij dat de KNBSB en de verenigingen eruit zijn gekomen en de sport beter in beeld kunnen brengen: “Dit initiatief is vooral bedoeld om meer nieuwe belangstelling te genereren voor onze sporten door de zichtbaarheid en relevantie van de topcompetities te vergroten. Daarnaast richten we ons op de aanwas van nieuwe leden en proberen we meer grip op ledenverlies te krijgen.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse