Honkbal

MLB Update: Eerste hit Didi, debuut Americaan, Jones Jr. gaat viral

MLB Update: Eerste hit Didi, debuut Americaan, Jones Jr. gaat viral

Edmond Americaan heeft zijn MLB Spring Training debuut gemaakt voor de Chicago Cubs Foto: Phrake Photography

In de MLB Update van deze week: de eerste hit van Didi, het seizoensdebuut van Xander Bogaerts, het debuut van Edmond Americaan bij de Chicago Cubs en de virale homerun van Druw Jones, de zoon van Andruw Jones.

Het is business as usual voor Ozzie Albies. Met nog twee weken te gaan voordat het seizoen in de MLB officieel van start gaat, lijkt hij ruimschoots op tijd in vorm te zijn. Het enige dat nog ontbreekt is een homerun. Vorige week was Albies overigens te gast bij MLB Network om het met zijn keystone partner Dansby Swanson over het draaien van een dubbelspel te hebben:

Bogaerts heeft eindelijk zijn Spring Training debuut gemaakt. Zijn eerste honkslag laat nog even op zich wachten, maar dat is logisch. De werpers die hij tegenkomt zijn al weken bezig, terwijl Bogaerts zich in sneltreinvaart moet zien klaar te stomen voor het reguliere seizoen. Bogaerts is na de trade die Mookie Betts en David Price naar de Dodgers stuurde de leider van de Red Sox. Hij sprak zich deze week uit over het verlies van de twee supersterren en het effect daarvan op de sfeer in de clubhouse:

Yes! Hij is eindelijk binnen: de eerste honkslag van 2020 voor Didi Gregorius. Hij pakte er gisteren in de wedstrijd tegen de Twins gelijk twee. Dit tot groot genoegen van zijn manager Joe Girardi, die hem na de wedstrijd een gesigneerde bal presenteerde voor zijn eerste hit.

https://www.youtube.com/watch?v=WvWtX5cS_cw

Hoewel Jansen deze week zijn eerste run van Spring Training opgegeven heeft, voelt hij zich een stuk beter dan een jaar geleden. Zijn onderliggende statistieken zien er ook fenomenaal uit en kijk eens naar onderstaande GIF. Het verschil tussen zijn fastball en cutter. Unhittable!

Het was geen hele goede week voor Profar, die zijn slaggemiddelde flink zag dalen. Deze tweehonkslag in het rechstveld zorgde ervoor dat zijn slugging percentage redelijk op peil bleef.

Schoop is een van de mannen die bij de Tigers de kar moet gaan trekken. Onlangs kwam overigens uit onderzoek naar voren dat Schoop in 2019 van alle spelers in de MLB het tweede hoogste slugging percentage had op breaking balls. Dat is precies wat de Tigers nodig hebben en waarom zij denken dat hij een belangrijke aanwinst is.

Simmons is aanvallend nog niet echt in vorm. Hij komt op regelmatig op het honk en als hij op het honk komt, scoort hij veel runs. Toch blijft hij vooral opvallen voor zijn defense en daar geniet iedereen van:

Minor Leaguers

De Curaçaose outfielder Edmond Americaan kreeg deze week bij de Chicago Cubs de kans om zijn debuut te maken en sloeg in zijn eerste wedstrijd direct zijn eerste honkslag. Na twee wedstrijden staat de 22-jarige Americaan op één honkslag in vier slagbeurten. De verwachting is dat de outfielder dit seizoen op High-A niveau uit zal komen.

https://www.instagram.com/p/B9k1-ZJAUMc/

Apostel opent deze maand de ogen van veel Rangers fans. De derde honkman doet het aanvallend prima, maar er zijn nog altijd vragen over zijn defense. Hij zal hier keihard aan moeten blijven werken in de Minors om een kans te krijgen op het hoogste niveau. Voorlopig lijkt zijn grootste kans op een officieel debuut de bekende september call ups aan het einde van het seizoen.

Daal ziet zijn meeste actie deze weken op het Minor League complex en dat is niet zo gek. Hij heeft de laatste jaren veel tijd gemist door blessures en zal dit seizoen waarschijnlijk in Double-A of Triple-A spelen. Op het Minor League complex kwam hij in een wedstrijd tegen de Red Sox onder meer Premier12 teamgenoot Juremi Profar tegen:

https://www.instagram.com/p/B9epetuA0XN/

Kieboom is nog altijd in de running voor de startende derde honkpositie bij de titelverdediger en hij begint aanvallend zijn draai te vinden. Derde honk is niet zijn natuurlijke positie en defensief heeft hij het nog moeilijk. Voor de shift moest hij deze week even naar het middle infield schuiven en daar maakte hij direct deze mooie leaping catch.

Net als Didi en Americaan sloeg Tromp deze week zijn eerste hit van 2020. De kans dat Tromp de backup catcher van de Giants wordt lijkt klein. Zijn grootste concurrenten Tyler Heineman en Rob Brantly krijgen meer speeltijd dan Tromp.

Wiel blijft het prima doen voor de Twins. Geen homeruns deze week, maar met zijn slaggemiddelde blijft hij zich constant in de kijker spelen. De kans is groot dat hij het seizoen in Triple-A begint, maar als er een keer een blessure is in de hoofdmacht dan zou Wiel dit jaar wel eens zijn kans kunnen krijgen.

High School fenomeen

Misschien heb je ‘m al voorbij zien komen, want de grand slam van Druw Jones, de zestienjarige zoon van Andruw Jones, ging viraal gisteren. Hij stond op elk social media kanaal van alle grote Amerikaanse honkbalmedia. Druw Jones staat te boek als een gigantisch talent, die vanaf volgend seizoen zal uitkomen voor het bekende Vanderbilt, waarvoor onder meer ook Zander Wiel ooit speelde. De reden dat zijn homerun viral ging? Check die batflip!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal