Misja Harcksen van Curacao Neptunus speelt deze winter in de Australische competitie

Honkbal

Nog tweemaal een ‘best of three’. Dan is Australië voor Misja Harcksen voorbij

Nog tweemaal een ‘best of three’. Dan is Australië voor Misja Harcksen voorbij

Misja Harcksen van Curacao Neptunus speelt deze winter in de Australische competitie
Misja Harcksen

Het Australische avontuur van Curaçao Neptunus werper Misja Harcksen loopt op zijn einde. De reguliere competitie is voorbij. Daarin is zijn team – de Braves Baseball Club – als eerste geëindigd.

Dat had voor een deel te maken met de tijdelijke versterking vanuit de hoofdmacht (Braves Baseball Club is een ‘farmteam’ van de Perth Heath uit de ABL). Volgens Misja zijn de Braves op papier het sterkste team dat aan de play-offs deelneemt. Maar er moet de komende weken natuurlijk ook op het veld natuurlijk nog wel wat gebeuren.

Vier deelnemers

Aan de play-offs voor het kampioenschap wordt, naast de Braves Baseball Club, meegedaan door:

  • Morley Eagles
  • Wanneroo Giants
  • South Perth Cubs

Met name de kwalificatie van de Cubs is een verrassing. Zij wisten de cruciale vierde plaats in de eindrangschikking pas aan het slot van de reguliere competitie zeker te stellen.

Braves Baseball Club171412156541020.8530
Morley Eagles171403167491180.8240.5
Wanneroo Giants17140312567580.8240.5
South Perth Cubs18111615294580.6393.5

In de ‘halve finale’ ontmoeten de Braves Baseball Club en de South Perth Cubs elkaar. De andere halve finale gaat tussen de Morley Eagles en de Wanneroo Giants. Hierna maken de beide winnaars in een onderlinge serie van ‘best of three’ wie de titel voor zich opeist.

Is dit eenmaal achter de rug, dan kan Misja direct zijn koffers pakken, want hij wordt 1 april weer bij Curaçao Neptunus terug verwacht.

UPDATE
Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan, keert Misja vervroegd terug naar Nederland. Hij maakt het seizoen ‘down under’ niet af en is 18 maart aanstaande weer in Nederland.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal