Golden League

Oefenwedstrijden geschrapt door coronacrisis

Oefenwedstrijden geschrapt door coronacrisis

Foto: © Rob Jelsma

In navolging van maatregelen in andere landen, is nu ook de start van de oefenperiode voor de clubs uit de Golden League grotendeels stilgelegd. De honkbal- en softbalbond KNBSB heeft vandaag bekendgemaakt dat er geen oefenwedstrijden worden gespeeld tot en met 31 maart.

Het besluit van de KNBSB heeft betrekking op alle oefenwedstrijden waarbij officials van de bond worden ingezet. Daarnaast is het advies aan verenigingen door het hele land om ook andere oefenwedstrijden af te gelasten of uit te stellen. De verwachting is dat de meeste clubs uit de Golden League dit advies zullen overnemen.

Met deze maatregel volgt de KNBSB het advies van de regering, het RIVM en NOC*NSF. De sportkoepel adviseerde eerder haar leden om alle clubbijeenkomsten, waaronder sportwedstrijden en trainingswedstrijden, tot en met 31 maart af te gelasten.

Inmiddels heeft de organisatie van het JCJ Mastenbroektoernooi, dat van vrijdag 3 tot en met zondag 5 april op het programma stond, besloten om het evenement af te gelasten. Het Jan de Wit Toernooi, dat een week later in Haarlem wordt gehouden, staat nog wel op het programma. De eerste wedstrijden in de Golden League worden vooralsnog gespeeld op zaterdag 18 april.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League