HHW 2018

Geen Honkbalweek Haarlem in 2020

Geen Honkbalweek Haarlem in 2020

Geen Honkbalweek Haarlem in 2020.

Het coronavirus en alle maatregelen daaromtrent hebben een grote impact op de sportwereld. Gisteren maakte de overheid bekend dat alle evenementen tot 1 juni geen doorgang konden vinden, maar vandaag heeft de organisatie van de Honkbalweek Haarlem besloten om de dertigste editie, die stond gepland van 26 juni tot en met 5 juli, niet door te laten gaan.

Dat laat de organisatie vanmiddag in een kort statement weten:

De maatregelen met betrekking tot het besmettingsgevaar van het coronavirus zijn ingrijpend en hebben grote gevolgen. Vanavond heeft minister-president Rutte tijdens een persconferentie aan de Nederlandse bevolking laten weten dat de regelgeving nog meer aangescherpt moeten worden. Tot 1 juni worden alle evenementen afgelast.

Het bestuur van de HWH is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en heeft daarom besloten dat de Honkbalweek Haarlem in 2020 niet door zal gaan. Alle voorbereidingen zijn per direct gestaakt.

We begrijpen dat dit – net als voor ons – een teleurstelling is voor iedereen die het honkbal een warm hart toedraagt. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er op dit moment belangrijkere zaken aan de orde zijn. Gezondheid en veiligheid hebben de hoogste prioriteit.

In 2022 is de volgende Honkbalweek Haarlem. De dertigste editie van dit prachtige Haarlemse sportevenement. Wij gaan er dan weer helemaal voor. Met een mooie line up, volle tribunes en enthousiast publiek. Voor, door en met jullie!

Wij wensen jullie veel kracht, gezondheid en sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Let alsjeblieft goed op elkaar.

Het bestuur van de HWH,
Guus van Dee – Françoise Jansen – Dick Dortmundt – Paul Louman – Marleen Zwartkruis – Gerrit Ligtenberg – Léon Ravestein 

In de komende dagen zal er ook duidelijkheid komen over het wel of niet doorgaan van de Olympische Spelen en het daaraan voorafgaande OKT in Taiwan. De Japanse premier Abe zou zojuist in een persconferentie al aangegeven hebben dat de Spelen verplaatst worden naar 2021.

Mochten deze beide toernooien niet doorgaan, dan wacht Team Kingdom of the Netherlands een lege speelkalender in 2020. Het eerstvolgende toernooi zou dan de World Baseball Classic 2021 zijn, dat in maart van dat jaar gespeeld wordt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018