Het laatste Olympisch honkbaltoernooi werd in 2008 in het Griekse Athene gehouden.

Honkbal

Olympische Spelen uitgesteld naar 2021

Olympische Spelen uitgesteld naar 2021

De Olympische Spelen van 2020 zijn door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld naar 2021. Dat heeft het IOC dinsdag 24 maart bekendgemaakt. Het grootste sportevenement ter wereld stond gepland van 24 juli tot en met 9 augustus. Ook de Paralympische Spelen gaan niet door.

In de afgelopen tijd waren er veel nationale sportbonden, olympisch comité’s én sporters die hadden aangedrongen op uitstel door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Het besluit van het IOC heeft enorm veel gevolgen voor de mondiale sportwereld en treft uiteraard ook het honkbal. Onze ploeg had namelijk nog altijd nog kans om zich te plaatsen voor Tokio. Het evenement moet nu uiterlijk in de zomer van 2021 plaatsvinden.

Team Kingdom of the Netherlands
Het Nederlands Koninkrijksteam zou eigenlijk van 1 tot en met 5 april het Olympisch Kwalificatietoernooi spelen in de Taiwanese steden Taichung en Dou Liu. Samen met onder meer Australië, Zuid-Korea en gastland Taiwan zou er gestreden worden om één ticket voor Tokio. Dat toernooi werd door de uitbraak van het coronavirus al uit voorzorg verschoven naar 17 tot en met 21 juni. Maar daar kan dus voorlopig ook een streep doorheen. 

Het IOC maakt binnenkort de plannen bekend over de verplaatsing van de Olympische Spelen en Paralympische Spelen. Op de website van het IOC kun je een uitgebreide verklaring lezen over de verplaatsing van de Spelen.

WBSC President Riccardo Fraccari legt in een reactie op de website uit waarom de organisatie dit besluit van harte ondersteunt.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal