ECC 2021

Geen Europa Cup-toernooien dit jaar

Geen Europa Cup-toernooien dit jaar

Twee maanden voor de start van de European Champions Cup heeft de Europese honkbalbond CEB alle Europese clubtoernooien afgelast. Vooralsnog is er geen besluit genomen over de Europese kampioenschappen.

Landskampioen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zouden in juni afreizen naar het Tsjechische Ostrava voor deelname aan de European Champions Cup.

Europa wordt momenteel geteisterd door de coronapandemie. Dat heeft al gezorgd voor uitstel en afgelastingen van een groot aantal honkbalevenementen. De CEB heeft nu ook besloten de Europa Cups in juni niet door te laten gaan. Om daarmee verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het besluit betekent dat dit jaar de European Champions Cup niet wordt gehouden en Fortitudo Bologna nog een jaar Europees clubkampioen blijft.

Europese kampioenschappen

Het is voor het eerst sinds 1982 dat het belangrijkste Europese clubtoernooi niet wordt gehouden. In dat jaar werd de Europa Cup afgelast vanwege de deelname van Nederland en Italië aan het WK in Zuid-Korea. Ook de CEB Cup (in Sénart) en de Federation Cup (in Brasschaat) gaan dit jaar niet door. Dat geldt eveneens voor de drie Federations Cup Qualifiers. Al deze toernooien zouden in juni worden gehouden.

De CEB heeft nog geen besluit genomen over de Europese U18 en U12 kampioenschappen. Deze evenementen staan op de kalender voor juli en augustus. Het EK U18 is toegewezen aan het door het coronavirus zwaargetroffen Italië. De Europese honkbalbond blijft de komende weken de maatregelen tegen het coronavirus volgen. Als het nodig is, wordt op een later moment ook een besluit genomen over deze EK’s.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021