Ook het WK honkbal voor vrouwen is uitgesteld.

Honkbal

WBSC stelt wereldkampioenschappen uit

WBSC stelt wereldkampioenschappen uit

Ook het WK honkbal voor vrouwen is uitgesteld.
Ook het WK honkbal voor vrouwen is uitgesteld.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Terwijl de mondiale sportwereld gebukt gaat onder de coronacrisis, heefft de World Baseball Softball Confederation (WBSC) vandaag besloten om drie wereldkampioenschappen uit te stellen. De WBSC hoopt de toernooien op een later moment in het jaar alsnog te kunnen houden.

De wereldkampioenschappen die door de WBSC zijn afgelast, zijn het WK honkbal voor vrouwen, het WK honkbal voor spelers van 15 jaar en jonger en het U18 WK softbal. Vooralsnog blijft het U23 wereldkampioenschap nog wel op de kalender. Dit toernooi wordt van 2 tot en met 11 oktober gehouden in Mexico.

Zowel voor het WK U15 als het WK U23 wist het Nederlands Koninkrijksteam zich vorig jaar niet te kwalificeren. Op het Europees kampioenschap voor spelers van 15 jaar en jonger eindigde Oranje op een derde plaats. Op het U23 EK moest het Koninkrijksteam zelfs genoegen nemen met een teleurstellende vijfde plaats. Op beide toernooien plaatsten de twee beste teams zich voor het WK. Het U15 WK zou aanvankelijk worden gespeeld van 14 tot en met 23 augustus in Tijuana (Mexico).

Wildcard

Voor het WK honkbal voor vrouwen had Nederland zich wel gekwalificeerd. Hoewel Oranje met een tweede plaats op het eerste EK honkbal directe plaatsing nog misliep, ontving Nederland afgelopen november een wildcard. Voor Nederland wordt dit het zesde opeenvolgende wereldkampioenschap. Ook voor dit WK was de organisatie toegewezen aan Mexico. Van 11 tot en met 20 september zou het evenement worden gehouden in Monterrey.

Na een videoconferentie met de betrokken partijen heeft de WBSC vandaag besloten om de drie wereldkampioenschappen tot nader order uit te stellen. De komende weken bekijkt de wereldhonkbal- en softbalbond de mogelijkheden om de toernooien nog wel dit jaar te houden.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal