Softbal

Ook World Cup 2021 voor mannen uitgesteld

Ook World Cup 2021 voor mannen uitgesteld

Foto WBSC

In navolging van vele andere events heeft de WBSC ook al de Men’s Softball World Cup 2021 uitgesteld vanwege het coronavirus. Het toernooi zou oorspronkelijk plaatsvinden van 20 tot 28 februari 2021 in Auckland, Nieuw-Zeeland.

De WBSC en Nieuw-Zeeland hebben het event op de agenda doorgeschoven naar 2022 en gaan op zoek naar nieuwe data. “Onze topprioriteit ligt bij de veiligheid van alle spelers, officials en fans tijdens een toernooi”, zegt WBSC-president Riccardo Fraccari in een statement op de website van de wereldbond. “Ik wil Softbal Nieuw-Zeeland, de LOC, partners en sponsors bedanken voor hun steun in deze moeilijke situatie.”

Eerder deze maand besloot de WBSC al op drie wereldkampioenschappen uit te stellen. De wereldkampioenschappen die door de WBSC zijn afgelast zijn het wereldkampioenschap softbal voor speelsters van 18 jaar en jonger en twee honkbalkampioenschappen: het WK voor vrouwen en het WK voor spelers van 15 jaar en jonger.

Dat waren allemaal toernooien die gepland stonden voor het jaar 2020. Dat de WBSC nu al een streep zet door een toernooi dat in 2021 gepland stond, geeft helaas aan dat de coronacrisis waarschijnlijk nog veel meer impact heeft op de honk- en softbalwereld.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal