Quick Amersfoort speelt volgend jaar voor het eerst in de Golden League.

Golden League

Geen promotie en degradatie in 2020

Geen promotie en degradatie in 2020

Quick Amersfoort speelt volgend jaar voor het eerst in de Golden League.
Quick Amersfoort promoveerde in 2019 naar de Golden League. In 2020 zullen er geen clubs promoveren of degraderen

Vanwege de verlenging van de coronamaatregelen door de overheid en het RIVM heeft de KNBSB een aantal nieuwe aanpassingen door moeten voeren in zowel het speelschema als de competitiebepalingen van zijn topcompetities. De verlenging van de maatregelen betekent dat de Honkbal Hoofdklasse en de Golden League niet zullen starten voor 9 juni en door het KNBSB-bestuur is besloten dat er tijdens dit seizoen geen promotie en degradatie plaats zal vinden.

De overheid heeft de coronamaatregelen verlengd tot en met 19 mei en dat betekent dat er tot die tijd door volwassenen niet gesport mag worden. In overleg met de verenigingen is bepaald dat, mocht de overheid beslissen dat er weer gesport mag worden, de teams drie weken de tijd krijgen om zich klaar te stomen voor het seizoen. Dat zou voor de Hoofdklasse betekenen dat de speelronde die voor 11 juni op het programma staat de eerste speelronde zou zijn. Voor de Golden League is dat de speelronde van 13 juni.

Oefenperiode

De drie daaraan voorafgaande speelrondes zijn – net als alle andere voorafgaande speelrondes – afgelast, maar zullen in dit meest gunstige geval gezien worden als oefenperiode en als zodanig op de kalender blijven staan.

Om zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen, is de zomerstop in overleg met de verenigingen aangepast. De Honkbal Hoofdklasse wordt (in principe) zonder competitieonderbreking gespeeld. In de Golden League blijft de oorspronkelijke speelkalender wel gehandhaafd en is er een stop in de weekenden van 8 en 15 augustus.

In het meest gunstige geval gaan de competities dus medio juni weer van start, maar dit alles is uiteraard afhankelijk van wat de overheid beslist met betrekking tot verlenging of versoepeling van de coronamaatregelen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League