Leandro Anasagasti twee jaar geleden op het EK U18 in actie in de wedstrijd tegen Italië.

EK U18 2021

Ook geen U18 Europees kampioenschap dit jaar

Ook geen U18 Europees kampioenschap dit jaar

Leandro Anasagasti twee jaar geleden op het EK U18 in actie in de wedstrijd tegen Italië.
Leandro Anasagasti twee jaar geleden op het EK U18 in actie in de wedstrijd tegen Italië.
Foto: © FIBS

Ook het laatste Europese honkbaltoernooi dat voor een Nederlands team voor dit jaar nog op de kalender stond, is nu definitief afgelast. De Europese honkbalbond CEB heeft vandaag bekendgemaakt dat het U18 Europees kampioenschap dit jaar niet meer wordt gehouden.

Het Europees kampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger was vorig jaar toegewezen aan het Italiaanse Macerata. Vorige maand werd al duidelijk dat daar niet kon worden gespeeld op de oorsprongelijke datum van 13 tot en met 19 juli. Macerata heeft sinds de uitbraak van het coronavirus ruim duizend coronagevallen gehad.

In eerste instantie koos de CEB nog voor verplaatsing van dit toernooi naar eind september/begin oktober. Maar inmiddels is duidelijk geworden voor de Europese bond dat het niet realistisch meer is om dit jaar nog een toernooi te organiseren. Met het U18 EK werden vandaag ook de kwalificatietoernooien voor het EK U15 en het EK U23 definitief afgelast voor dit jaar.

Het Nederlands Koninkrijksteam is de titelverdediger op het U18 Europees kampioenschap. Oranje behaalde in 2016 en 2018 twee titels op rij. Of het Koninkrijksteam nu in 2021 een kans krijgt om zijn titel te verdedigen, of dat het eerstvolgende Europees kampioenschap in 2022 wordt gehouden, is nu nog niet bekend. Daarover neemt de Technische Commissie van de CEB pas later dit jaar een besluit.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021