Honkbal

Gebroeders Kieboom ontvangen World Series ring

Gebroeders Kieboom ontvangen World Series ring

Carter (foto) en Spencer Kieboom ontvingen gisteren hun World Series Ring van de Washington Nationals

Traditiegetrouw reiken Amerikaanse sportploegen die in hun respectievelijke sport het kampioenschap binnengesleept hebben hun spelers en werknemers een kampioensring uit. Normaliter gebeurt dit met een grootse ‘Ring Ceremony’ op het veld voor het thuispubliek, maar voorlopig wordt er in Amerika nog niet gespeeld.

De Nationals wilden de ringen in eerste instantie virtueel uitreiken, maar dat werd door de spelers zelf op het laatste moment afgeschoten. Zij gaan toch voor een fysieke uitreiking op het veld en dan hopelijk met fans op de tribune. Vooralsnog bleef het dus bij de virtuele onthulling van de persoonlijke ringen, waaronder die van de gebroeders Kieboom.

Geen van beide broers maakten onderdeel uit van het World Series roster van de Nationals, maar omdat zij in het reguliere seizoen wel uitkwamen voor de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad, hebben zij wel recht op een ring. Op die ring staat, behalve het logo van de Nationals, een afbeelding van een aantal bekende gebouwen uit Washington D.C., de World Series trofee en aan de binnenkant een afbeelding van een haai in een Nationals shirt. Dat heeft alles te maken met het kinderlied ‘Baby Shark’, dat de walkup song werd van outfielder Gerardo Parra. Dat werd zo populair dat het hele stadion in Washington verderop in het seizoen met de armen een grote haaienmond nabootste wanneer Parra aan slag kwam.

2020

Het seizoen 2020 had ook in de MLB natuurlijk al in volle gang moeten zijn, maar ook in Amerika gooit corona roet in het eten. Voor Carter Kieboom is dat vooral vervelend, omdat dit het jaar van zijn doorbraak had moeten zijn. Hij zou de derde honkpositie overnemen van de vertrokken Anthony Rendon. Zijn oudere broer Spencer is momenteel nog altijd free agent.

Of het seizoen in de MLB binnenkort alsnog van start kan gaan, hangt inmiddels al lang niet meer alleen af van de ontwikkelingen rondom corona. De eigenaren van de MLB-organisaties en de spelersvakbond zijn al weken in onderhandeling over de voorwaarden waaronder er gespeeld kan worden.

Dat dit zonder publiek zal zijn en dat de spelers niet in de dugout, maar op de tribune (op twee meter afstand van elkaar) plaats moeten nemen is al zo goed als zeker. Maar waar wordt er gespeeld? In de eigen stadions? Of toch in Florida en Arizona in de Spring Training faciliteiten van de teams?

En vooral: hoeveel salaris moeten de spelers inleveren? In maart kwamen de eigenaren en de spelersvakbond een pro rata salaris overeen. Nu bekend is dat er zonder publiek gespeeld moet worden en de kosten voor de teams hoger zullen uitvallen, wordt van de spelers gevraagd of zij nog eens 50% willen inleveren.

Daar zijn de spelers, logischerwijs, niet erg happig op. De CAO van de spelers loopt na dit seizoen ook af dus de verhouding tussen de MLB en de eigenaren enerzijds en de spelers en de MLBPA (vakbond) anderzijds staat aardig onder spanning. Wordt vervolgd!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal