Honkbal

Rick van den Hurk veilt memorabilia voor goede doel

Rick van den Hurk veilt memorabilia voor goede doel

Brabander Rick van den Hurk speelde in zijn loopbaan al over de hele wereld honkbal. Als prof kwam hij uit in de Amerikaanse MLB, de Zuid-Koreaanse KBO en speelt hij nu in de Japanse NPB. In al die jaren heeft hij aardig wat memorabilia bij elkaar verzameld en in samenwerking met een paar (oud-)teamgenoten veilt hij deze memorabilia via zijn Twitter-account voor een goed doel: de Ronald McDonald Huizen in de landen waar hij speelde.

In Ronald McDonald Huizen kunnen families verblijven wanneer hun kind vaak in het ziekenhuis moet zijn voor behandelingen. Zo kunnen de ouders, broers en zussen altijd in de buurt van het zieke kind zijn. Voor dit goede doel haalde van den Hurk al eerder geld om met zijn European Big League Tour.

“Mijn familie is voor mij altijd van groot belang geweest op weg naar de verschillende successen in mijn loopbaan. Hun onvoorwaardelijke liefde en steun hebben mij door hoogte- en dieptepunten heen geholpen”, aldus van den Hurk, wiens vrouw Anneloes onlangs beviel van hun eerste zoon Ryan.

“Vader worden zorgt ervoor dat je voelt hoe belangrijk momenten met jouw familie zijn. Samen zijn met de familie vormt een gezonde basis voor het kind en geeft hem of haar het veilige gevoel dat voor hen zo belangrijk is. Als dat gevoel – vanwege omstandigheden – voor andere gezinnen in een ander thuis moet worden gecreëerd, willen wij hen daar graag bij helpen middels een donatie aan het Ronald McDonald Huis.” Als de omstandigheden en maatregelen rondom het coronavirus het toestaan zullen Rick en zijn vrouw Anneloes aan het eind van dit honkbalseizoen het Ronald McDonald Huis in hun huidige woonplaats Fukuoka bezoeken.

Nu veilt hij dus via Twitter (@rickvandenhurk) wekelijks honkbalattributen van hemzelf, maar ook van (oud-)teamgenoten, zoals bijvoorbeeld Adam Jones voor het Ronald McDonald Huis. Jones was teamgenoot van van den Hurk in Baltimore bij de Orioles en speelt vanaf dit seizoen zelf ook in de NPB. Jones stelde een paar gesigneerde spikes beschikbaar, waarmee van den Hurk uiteindelijk 420 dollar binnenhaalde voor het Ronald McDonald Huis.

De handschoen die van den Hurk droeg tijdens de Japan Series van 2018 bracht vandaag zelfs 710 dollar op en zo is de veiling goed begonnen! Deze speciale actie voor het goede doel loopt zes weken en in die periode zal van den Hurk onder meer gesigneerde ballen, shirts, petten, spikes en andere memorabilia van hemzelf en teamgenoten veilen. Volg @rickvandenhurk op Twitter om op de hoogte te blijven van wat er allemaal beschikbaar gesteld wordt.

NPB seizoen

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat het seizoen in de NPB op 19 juni zal beginnen. Daarmee is de NPB na de CPBL in Taiwan en de KBO in Zuid-Korea de derde Aziatische league wiens seizoen van start gaat. De start van het seizoen in Nederland en in de MLB laten vooralsnog even op zich wachten.

Vanaf 19 juni gaat van den Hurk met de Fukuoka SoftBank Hawks en zijn nieuwe teamgenoot Coco Balentien op jacht naar de zesde titel in zeven seizoenen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal