EK U15 2020

Ook EK U15 in Enschede afgelast vanwege corona

Ook EK U15 in Enschede afgelast vanwege corona

Een van de weinige mooie toernooien die voor dit seizoen nog niet officieel van de internationale speelkalender geschrapt was, was het EK U15 dat in Enschede op de velden van Tex Town Tigers gespeeld zou worden. Helaas heeft de European Softball Federation (ESF) nu besloten dat ook dit toernooi afgelast is.

In eerste instantie werd het toernooi nog van juli uitgesteld naar een nog nader te bepalen moment, maar vanwege corona is nu toch besloten om het toernooi volledig van de kalender te schrappen.

Het EK zou het eerste toernooi zijn dat in deze leeftijdscategorie gespeeld zou worden. Het had de opvolger moeten zijn van het EK U16 dat in de afgelopen jaren telkens gespeeld werd. Deze keuze werd gemaakt in lijn met de aanstaande fusie tussen ESF en CEB (Confederation of European Baseball) in de WBSC Europe. Bij honkbal waren de leeftijdscategorieën U12, U15, U18 en U23 al langere tijd de standaard.

De kans is groot dat er pas over twee jaar opnieuw een EK U15 georganiseerd wordt. Of dat dan ook weer op de velden van Tex Town Tigers plaats zal vinden, is nog niet bekend. Die optie zal hen door de ESF wel voorgelegd worden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2020